Daniel Craig, numit ambasador global ONU pentru eliminarea minelor de război

Apropo.ro / 15.04.2015, 14:53
Daniel Craig, numit ambasador global ONU pentru eliminarea minelor de război
Actorul Daniel Craig, care avea un "permis pentru crimă", în calitate de agent secret în filmele din seria "James Bond", a primit, marţi, un "permis pentru salvare" din partea ONU care a acordat starului britanic primul titlu de ambasador global pentru eliminarea minelor şi explozibililor de război.
 
Daniel Craig – care în această perioadă filmează pentru următorul lungmetraj din seria „James Bond”, în care va interpreta pentru a patra oară rolul agentului 007 – va participa în următorii trei ani la diverse campanii în calitate de ambasador global pentru U.N. Mine Action Service (UNMAS), pentru care va încerca să obţină sprijin politic şi financiar.
 
„Vi s-a dat deja un permis pentru crimă (în calitate de James Bond), iar acum eu vă dau un permis pentru salvare”, a declarat secretarul general al ONU Ban Ki-moon, adresându-i-se lui Daniel Craig, în cadrul unui eveniment special, ce a avut loc marţi la sediul din New York al Organizaţiei Naţiunilor Unite.
 
„Permis pentru crimă/ Licence to Kill” este, de altfel, titlul unui film din seria „James Bond”. Lansat în 1989, acel film l-a avut ca protagonist pe actorul Timothy Dalton.
 
Potrivit datelor oficiale comunicate de ONU, 162 de state sunt membre ale Convenţiei pentru interzicerea minelor antipersonal. În 2014, reprezentanţii ONU au distrus peste 400.000 de mine terestre şi explozibili rămaşi activi în urma unor războaie şi peste 2.000 de tone de arme vechi.
 
Foto: Hepta – Mediafax Foto
 
„Sunt onorat să accept acest titlu, sunt recunoscător pentru faptul că voi avea şansa de a lucra alături de oameni care îşi riscă vieţile în fiecare zi pentru ca oamenii obişnuiţi să poată să trăiască vieţi obişnuite. Voi încerca să fac tot ce este omeneşte posibil în această privinţă”, a declarat actorul britanic.
 
Conform Mediafax, Daniel Craig reia rolul agentului 007 în cel de-al 24-lea film din seria „James Bond”, intitulat „Spectre”, a cărui lansare este programată pentru 6 noiembrie. Christoph Waltz, Léa Seydoux, Monica Bellucci, David Bautista şi Andrew Scott fac, de asemenea, parte din distribuţia filmului. Acesta este al doilea film din seria „James Bond” pe care îl regizează Sam Mendes.
 
Franciza „James Bond” este una dintre cele mai profitabile, iar cel mai recent film lansat din această serie, „007: Skyfall/ Skyfall”, a generat încasări de peste 1,1 miliarde de dolari pe plan mondial, mai mult decât oricare alt lungmetraj cu agentul 007.