Daniel Osmanovici plănuieşte să ia lecţii de pilotaj

De: Cătălina Matei / 03.08.2014, 07:00
Daniel Osmanovici plănuieşte să ia lecţii de pilotaj
Timp de patru zile, prezentatorul “Observatorului de weekend” de la Antena 1 a fost invitatul unui concurs de zbor extrem, desfăşurat în Polonia.

Ineditul acestei curse (Red Bull Air Race) constă în faptul că  avioanele trebuie să treacă printre nişte jaloane amplasate pe apă.

“Adrenalină, nebunie,  zgomot, viteză, emoţie, acrobaţie, locuri frumoase, oameni  curajoşi – sunt doar câteva cuvinte cheie în care pot să exprim ceea ce am simţit eu privind cursele astea năucitoare din cer şi apă, un fel de formula 1, dar cu avioane”, povesteşte prezentatorul “Observatorului” de la Antena 1.

Foto: Antena 1

“Aeronavele care participă la cursă sunt cele folosite la acrobaţii, doar că au fost modificate pentru a fi şi mai performante. Piloţii lor sunt de-o vârstă cu tatăl meu şi au o formă fizică mai bună ca a mea (care sunt sportiv, am câteva maratoane bune alegate). Am vorbit cu cel care a Air Race-ul, un tip simpatic, Peter Besenyei. La 58 de ani este mai decât mine şi mai  este şi  campion mondial la acest sport!”, mai spune Daniel.

Fascinat de-a dreptul de spectacolul aviatic, Daniel e din ce în ce mai hotărât să urmeze nişte cursuri de specialitate. “De când m-am întors de la competiţia  asta nebună de zbor, mă bate un  gând: să iau lecţii de pilotaj. Recunosc că nu m-am gândit până acum la asta, dar mi-au plăcut senzaţiile trăite acolo. Şi gândiţi-vă că eu doar îi priveam pe piloţi de la sol”, adaugă prezentatorul.

Telespectatorii Antenei 1 îl pot urmări pe Daniel Osmanovici, alături de partenera sa de prezentare, Geanina Ilieş,  la pupitrul ”Observatorului de weekend” de la orele 6.00, 13.00 şi 16.00.