David Thewlis – biografie, informaţii, poze

Redacția / 16.05.2014, 11:00
David Thewlis – biografie, informaţii, poze
David Thewlis este un actor de teatru şi cinema recunoscut pe plan internaţional.

Actorul britanic Thewlis a ajuns pentru prima dată în atenţia publicului cu rolul din filmul lui Mike Leigh Naked, cu care a câştigat premiul pentru ”Cel mai bun actor” la Festivalul filmului de la Cannes. Au urmat apoi alte roluri în filmele lui John Frankenheimer “The Island of Dr Moreau”, “Inima de dragon”, “Şapte ani în Tibet”, “Marele Lebowski”, "Besieged" şi "Gangster No 1". Alte roluri importante au fost în filmul lui Ridley Scott “Regatul Cerului”, filmul lui Terrence Malick “Lumea noua” şi filmul lui Alfonso Cuaron “Harry Potter şi Prizonierul din Azkaban”.

David Thewlis a lucrat cu unii dintre regizorii de film celebri din zilele noastre, cum ar fi Ridley Scott, Coen Brothers, Mike Leigh, Bernardo Bertolucci, Jean-Jacques Annaud şi Terrence Malik.

Ca scenarist şi regizor a realizat filmul “Cheeky”, în care de altfel a şi jucat, şi filmul de scurt metraj nominalizat la premiul BAFTA “Hello, Hello, Hello”.

Rolurile cele mai importante în televiziune ale lui Thewlis au fost în “Endgame”, în filmele lui Mike Hodges “Dandelion Dead”, “Prime Suspect II” şi în filmele lui Jon Amiel “The Singing Detective” şi “Dinotopia”. A jucat în piesa lui Sam Mendes pentru Teatrul National The Sea, în piesa “Ice Cream”, regia Max Stafford-Clark la Royal Court şi piesa “Buddy Holly” la Regal.