De 1 iunie: filme de animaţie

De: Mioara Tronaru / 01.06.2014, 08:00
De 1 iunie: filme de animaţie
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, am strâns toate filmele de animaţie care vor intra pe marele ecran până la sfârşitul anului.

Până pe 1 iunie, am avut la ce ne uita în materie de animaţii. Am văzut: “The Nut Job: Goana după alune”, “Marea aventură LEGO”, “Dl. Peabody şi Sherman”, “Tarzan”, “Clopoţica şi Zâna Pirat”, “Rio 2” şi ” Legendele din Oz: Întoarcerea lui Dorothy”. Şi din iunie până în decembrie, avem din ce alege. Seria începe în forţă cu multaşteptata parte a doua a dragonilor din Berk şi se încheie cu simpaticul ursuleţ Paddington.

 

Cum să îţi dresezi dragonul 2 / How to Train Your Dragon 2 (2014)

Regia: Dean DeBlois. Cu: Jonah Hill, Jay Baruchel, Gerard Butler, Kristen Wiig.

Din 20 iunie, se reîntorc dragonii de pe insula Berk. Suntem înştiinţaţi că au trecut cinci ani din momentul împăcării dintre dragoni şi vikingi, dar asta nu înseamnă că va domni pacea…

 

Avioane: Echipa de intervenţii / Planes: Fire & Rescue (2014)

Regia: Roberts Gannaway. Cu: Julie Bowen, Dane Cook, Regina King.

Pe 18 iulie, se reîntoarce şi marele campion Dusty Crophopper. Dusty nu mai poate concura, dar se va avânta cu acelaşi entuziasm în lupta cu incendiile.

 

Evadare de pe planeta Pământ / Escape from Planet Earth (2013)

Regia: Cal Brunker. Cu: Brendan Fraser, Jessica Alba.

Din 8 august, suntem invitaţi pe planeta Baab. Aici, astronautul Scorch Supernova este un maestru în salvări. Şi tocmai acum, acesta află că fratele său a lansat un SOS de pe o planetă extrem de periculoasă…

 

The Boxtrolls (2014)

Regia: A. Stacchi, G. Annable. Cu: Isaac Hempstead Wright, Elle Fanning, Simon Pegg.

La sfârşitul lui octombrie, pe 30, facem cunoştinţă cu trolii din cutie. Şi vom încerca să aflăm dacă aceştia sunt nişte monştri înfiorători care trăiesc sub străzile oraşului Cheesebridge şi ies afară doar pentru a fura sau nu.

 

Cei 6 supereroi / Big Hero 6 (2014)

Regia: Don Hall, Chris Williams. Cu: Jamie Chung, T.J. Miller.

Din 7 noiembrie, începe lupta pentru dreptate în supertehnologizatul oraş San Fransokyo. Geniul în robotică Hiro Hamasa şi cel mai bun prieten al său, un robot pe nume Baymax, se vor alătura unei trupe de luptători pentru salvarea oraşului.

 

Paddington (2014)

Regia: Paul King. Cu: Colin Firth, Nicole Kidman, Julie Walters, Sally Hawkins.

Pe 5 decembrie, din junglele întunecatului Peru, ajunge în Londra simpaticul ursuleţ amator de gem, Paddington. Aici va face cunoştinţă Paddington cu familia Brown care îl primeşte în mijlocul ei.

Mioara Tronaru