De ce nu are Răzvan încredere în Dani?

Apropo.ro / 10.11.2014, 11:21
De ce nu are Răzvan încredere în Dani?
Răzvan şi Dani sunt nedespărţiţi! Sunt prieteni de-o viaţă, colegi de muncă şi vecini. Cât de bine se cunosc şi cum se înţeleg? Au încercat să ne explice în stilul lor caracteristic!
„Neatza cu Răzvan şi Dani” şi „X Factor”, care dintre cele două emisiuni va solicita cel mai mult?
 
 
Răzvan: Pe ambele le fac cu mare drag. Nu m-am gândit niciodată că una mă solicită mai mult decât cealaltă. La „Neatza” noi centrăm, noi dăm cu capul, iar la „X Factor” doar centrăm.
 
 
Dani: “Neatza” a devenit o căsuţă pentru mine, un loc de confort, lucru care ne ajută inclusiv în zilele mai dificile. La „X Factor”, exact când ne obişnuim cu mediul, concurenţii şi juraţii, ajungem în galele finale, apoi mai este încă o ediţie şi sezonul se termină. Prin comparaţie, deşi ambele proiecte sunt la fel de grele, „X Factor” ne solicită mai mult.
 
 
Cât de greu vă este să vă treziţi dimineaţa?
 
 
Răzvan: Acum ne trezim mai greu că e timp de iarnă, dar în restul anului, nimic nu se compară cu răsăritul pe care îl vezi  în fiecare zi lucrătoare.
 
 
Dani: Nu îmi mai este greu demult. Consider că ne-am modificat ceasul biologic pe viaţă. Mai greu îmi este uneori seara să mă trimit singur la culcare.
 
 
 
 
Cafea sau ceai? Şi la ce oră?
 
 
Răzvan: De ceva timp încerc doar ceai, dar îmi iese numai cafea pe care o beau la prima oră.
 
 
Dani: Cafea la ibric adusă din Turcia pe care o beau în maşină.
 
 
Mic dejunul îl luaţi înainte sau după emisiune?
 
 
Răzvan: De când îl avem pe Vlăduţ nu mai venim cu pacheţelul de acasă şi luăm micul dejun în timpul emisiunii. 
 
 
Dani: Inainte de a ajunge la emisiune.
 
 
Care dintre voi doi face omleta cea mai bună?
 
 
Răzvan: Evident că eu. Cu variaţiile, ţărănească şi tortilla.
 
 
Dani: Dacă îmi fac un calcul şi îmi aduc bine aminte, de-a lungul timpului, am gătit unul pentru celălalt, dar niciodată nu ne-am făcut omletă.
 
 
Foto: Publimedia – Octav Ganea
 
 
 
Sunteţi vecini şi am înţeles că locuiţi unul lângă altul acum, într-un duplex. Care dintre voi face cea mai mare gălăgie?
 
 
Răzvan: Eu, bineînţeles, pentru că el nu e niciodată acasă.
 
 
Dani: Răzvan are mult prea mulţi prieteni care vin, de cele mai multe ori, în vizită însoţiţi de copii şi o chitară.
 
 
Cât de des vă vizitaţi şi cât de des luaţi masa împreună acasă?
 
 
Răzvan: Nu atât de mult precum îşi închipuie lumea. Nu e ca şi cum nu ne vedem de 33 de ani aproape zilnic.
 
Dani: La câte ore petrecem împreună, şi la „Neatza” şi la „X Factor” şi la evenimentele de prin ţară, ar fi culmea să ne invităm unul pe celălalt peste gard la masă. 
 
 
Am auzit că v-aţi găsit înlocuitori la emisiune. Mini Răzvan şi Mini Dani! Cum aşa?
 
 
Răzvan: Batem apropouri de pensionare, dar şefii nu se prind. 
 
 
Dani: În cei nouă ani de matinal am descoperit că sunt şi întrebări pe care noi nu le putem pune invitaţilor. Din acest motiv, am căutat doi puşti inocenţi, care au curiozităţi, au sinceritatea unor copii şi, cu siguranţă care pot pune întrebări altfel decât o facem noi.
 
 
Dacă Dani îşi deschide şcoală de enduro, Răzvan în ce afacere s-ar implica?
 
 
Răzvan: În catering pentru o şcoală de enduro.
 
 
Răzvan, dacă tot sunteţi vecini, l-ai lăsat vreodată pe Dani să aibă grijă de copiii tăi, chiar şi pentru o ora-două? Crezi că ar fi „ bona” perfectă?
 
 
Răzvan: Dani are o relaţie specială cu copiii mei, mai ales cu Tudor. Uneori am impresia că Tudor îl ascultă mai mult pe el decât pe mine. Copiii şi-ar dori să-l aibă ca bonă, dar nu avem noi încredere în el. 
 
Dani: La câte ore petrecem împreună, şi la „Neatza” şi la „X Factor” şi la evenimentele de prin ţară, ar fi culmea să ne invităm unul pe celălalt peste gard la masă. 
 
 
 
 
 
V-ar plăcea să jucaţi în filme?
 
 
Răzvan: Sunt vreo doi regizori care îmi promit asta de câţiva ani. Eu încă le mai aştept propunerile, deşi la ultimele două dăţi am ratat filmările pentru că eram prin ţară în căutarea Factorului X.
 
 
Dani: Da, visez de mic să joc un rol negativ. Vreau să-mi folosesc demult râsul diabolic şi nu ştiu unde.
 
 
Sunteţi prieteni de mult timp. Care e cea mai mare farsă pe care v-aţi făcut-o vreodată unul altuia?
 
 
Răzvan: Îmi aduc aminte de ultimele două farse, când eu i-am împachetat maşina lui Dani în folie de plastic, iar el mie în aluminiu.
 
Dani: În tinereţe am fost întotdeauna în aceeaşi echipă la făcut farse aşa că, în viaţa personală am evitat să ne facem glumiţe de genul ăsta. Pentru tv, însă, am făcut o listă întreagă. Cele în care ne-am îmbrăcat maşinile în folie de plastic şi aluminiu au fost, de departe, savuroase.
 
 
Dani, eşti un promotor al vieţii sportive în România. În medie, cam câte ore de sport faci tu pe săptămână?
 
 
Dani: Şase zile din săptămână fac minimum două ore de sport în diverse activităţi.
 
 
L-ai învăţat şi pe Răzvan să facă sport? Ce exerciţii îi recomanzi?
 
Pe Răzvan îmi este tot mai greu să-l urnesc atunci când vine vorba de sport. Mă bucur că am reuşit să-l conving să meargă mai des cu bicicleta. Mai nou, s-a apucat de tenis, dar sunt sigur că n-o să reuşesc să-l conving să se apuce de fitness.
 
 
Când îţi deschizi şcoala de enduro şi cum ţi-a venit ideea să pui pe picioare acest proiect?
 
Probabil că o voi deschide în primăvară. Ideea mi-a venit de la copiii cunoscuţilor mei care ar vrea să facă acest sport, dar care, de cele mai multe ori, încep într-un mod greşit. Adică părinţii, la presiunile şi insistenţele lor, le cumpără motociclete, le aleg echipamente după ureche şi îi trimit apoi în pădure fără un minim de instructaj.
 
 
Câte accidente de motor ai avut până acum şi care a fost cel mai grav?
 
Nu am avut niciun accident, iar la enduro este greşit să spui accident pentru că este un sport la care pui de multe ori motorul jos, cazi, ieşi de pe traseu sau te rostogoleşti. Într-o cursă cazi zdravăn, de minimum patru-cinci ori. Şi nici la curse nu am avut niciodată ceva rupt sau luxat ceva.
 
 
Dani, te-ai gândit să devii mai repede tătic? Ţi-ar plăcea să te vezi în această postură?
 
 
Da, m-am gândit şi mă văd în această postură, ca orice bărbat normal la cap.
 
 
Care este actorul vostru preferat şi de ce?
 
 
Răzvan: De la noi din ţară îmi place Dragoş Bucur, pentru că are un dar de a nu face niciun efort ca să fie plăcut. Iar din străinătate îmi place mult Johnny Depp, pentru că are capacităţi senzaţionale de a se dedubla.
 
 
Dani: Nu am un actor preferat în epoca aceasta a vieţii mele şi nici actriţă.
 
 
Dar actriţa?
 
 
Răzvan: Muza lui Almodovar şi nevasta lui Javier Bardem, Penélope Cruz.
 
 
La ce anume preferaţi să vă uitaţi la tv? Ce emisiuni?
 
 
Răzvan: Urmăresc mai tot ce se difuzează la tv. Nu cred prezentatorii de televiziune care spun că nu se mai uită la televizor. E ca şi cum un scriitor ar spune că a renunţat la a mai citi cărţi.
 
 
Dani: Sunt dependent de sitcom-uri. Sunt un mare fan „Californication”, „The Big Bang” “Theory” şi, bineînţeles, nu am să renunţ niciodată la “Friends” şi “Seindfeld”.
 
 
 
 
 
Filmul preferat?
 
 
Răzvan: Aş face un top trei din ultimii 10 ani. „La Grande Bellezza”, „Biutiful” cu Javier Bardem şi „Marţi după Crăciun”.
 
 
Dani: E destul de greu să aleg, dar să zicem „The Notebook” şi „Message în a Bottle.”
 
 
 
Dana Popa