De sarbatori este recomandat sa mancati echilibrat

24 12. 2009, 10:55

Medicii recomanda ca, de sarbatorile de
iarna
, care dureaza aproape doua saptamani, sa fie consumate
alternativ si echilibrat alimente si bauturi traditionale in locul
preparatelor tip fast food si a sucurilor industriale, chiar daca
tentatiile sunt mari, iar oferta foarte diversa.

„Mai sunt doar cateva zile pana la Craciun, iar
oamenii vor intra in febra cumparaturilor.

Si pentru ca fiecare dintre noi ar vrea sa aiba cat mai
multe pe masa de Sarbatori
, cred ca este bine sa tragem
cateva semnale de alarma inca de acum, mai ales ca petrecerile de
iarna incep de Craciun – 25 decembrie – si se incheie in 7
ianuarie, de Sfantul Ion”, a declarat, miercuri, agentiei Mediafax,
Simona Tivadar, specialist nutritionist la Spitalul Universitar de
Urgenta Bucuresti.

Nutritionistul
francez Michel Montignac
, autorul dietei omonime spune ca nu
trebuie sa iei pauza de la regimul sanatos nici macar de dragul
Craciunului.

Michel a acordat un interviu pentru EVZ si iata ce recomanda
pentru masa de Craciun:

Maine, de Craciun, Montignac va avea pe masa bucate precum:
stridii, branza, pateu de rata si curcan.

La desert, francezul care invata o lume intreaga sa manance bine
ne-a declarat ca isi va delecta papilele gustative cu o portie de
prajitura cu ciocolata (doar nu degeaba dieta lui este una dintre
putinele care permite consumul de ciocolata, cata vreme aceasta are
peste 70% cacao).


Citeste mai multe pe Mediafax.ro!