De vineri, ”Los amantes pasajeros” aterizează în toată ţara

De: Mioara Tronaru / 04.06.2013, 09:00
De vineri, ”Los amantes pasajeros” aterizează în toată ţara
”Los amantes pasajeros” / ”Amanţii pasageri”, cel mai recent film al lui Pedro Almodóvar, a deschis vineri seară (proiecţie unică) Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ediţia a 12-a. În ciuda vremii neprietenoase, comedia lui Almodóvar a strâns în Piaţa Unirii din Cluj peste 1.600 de spectatori la vizionarea în aer liber.

Premiera oficială va avea loc vineri, 7 iunie, la Cinema Studio din Bucureşti. În aceeaşi zi, pelicula va intra în mai multe cinematografe din întreaga ţară: în Bucureşti, la Studio, Elvire Popesco, Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema Plaza, Grand Cinema Digiplex (Băneasa), NCCR (MŢR), cinemateca Union, Patria, Europa, Cinema City Cotroceni (AFI), Cinema City Sun Plaza; în Cluj, Arad, şi Ploieşti, la Cinema City; în Craiova, la cinema Modern şi în Călăraşi, la Orizont.

Numărul mare de spectatori de la Cluj nu este chiar o surpriză. În Spania, numai în primul weekend, filmul lui Almodóvar a înregistrat 250.000 de spectatori în 300 de proiecţii, din care s-au strâns 1,9 milioane de EURO.

Amanţii lui Almodóvar

În ”Los amantes pasajeros” (I’m So Excited – în engleză) în veţi recunoaşte în primele minute (apariţii cameo) pe celebrii Antonio Banderas şi Penélope Cruz, mai vechi colaboratori ai lui Almodóvar.

De asemenea, fanii lui Almodóvar îi vor identifica şi pe alţi actori spanioli preferaţi de marele regizor: pe Paz Vega din Lucia y sexo (2001); pe Antonio de la Torre din Volver (2006), Balada triste de trompeta (2010); pe Javier Cámara din Lucia y sexo (2001), Hable con ella (2002), Mala educacion (2004), Paris, je t’aime (2006); pe Carlos Areces din Balada triste de trompeta (2010); pe Raúl Arévalo; pe Lola Dueñas din Volver (2006), Hable con ella (2002), Mar adentro (2004); pe Blanca Suárez din La piel que habito (2011).

Secretul lui Almodóvar

Despre prezenţa în Los amantes pasajeros / Amanţi pasageri a celor două vedete, Antonio Banderas şi Penélope Cruz, regizorul Pedro Almodóvar recunoaşte că ar fi dorit să ţină secretul până în ultimul moment.

“…Dar dacă magistratului Carlos Dívar (şeful justiţiei din Spania care în 2012 a demisionat în urma unui scandal colosal privind folosirea fondurilor publice în scop personal – n.red.) nu poate ţine secret persoanele cu care ia masa, atunci cum să pot eu, un simplu muritor, să păstrez discreţia asupra celor doi iluştri pasageri din filmul meu. Chiar şi dacă ei nu zboară, ci rămân la sol.”

“Vorbesc aici despre Antonio Banderas şi Penélope Cruz. Amândoi au acceptat mici roluri în prima parte a filmului meu. Deşi amândoi sunt foarte ocupaţi, au acceptat să zboare până la Madrid pentru o zi, pentru a filma cele trei scene din film. Mă simt foarte impresionat că sunt chiar ei cei care apar în debutul filmului meu. Pentru mine e ca şi cum doi membri ai familiei mele artistice îmi întâmpină spectatorii la filmul pe care eu îl consider a fi întoarcerea mea la origini, la comedia nebună.”