Déjà vu (trailer)

De: Mioara Tronaru / 15.11.2013, 09:00
Déjà vu (trailer)
PREMIERA 15.11 TO: Déjà vu. Producţie România, 2013. R: Dan Chişu. Cu: Ioana Flora, Mirela Oprişor, Dan Chişu, Gabriel Sandu, Tudor Smoleanu, Gabriel Răuţă. Distribuit de Dakino Production.

Filmul spune povestea lui Mihai, un bărbat care trece prin criza vârstei de mijloc. După 15 ani de căsătorie, încearcă să îşi recâştige personalitatea şi începe o aventură amoroasă. Deşi Mihai este personajul principal, el nu este niciodată văzut. în schimb, personalitatea sa este dezvăluită prin amanta, mama şi soţia lui, dar şi prin gesturile sale. Este prima dimineaţă în care Mihai, un bărbat de 55 de ani, se trezeşte acasă nu alături de soţia sa, ci de amantă.

”Déjà vu” este povestea tragi-comică a unui trio amoros cu efecte revelatoare. Ineditul şi, totodată, drama poveştii nu vine din tema abordată, relaţia în trei, ci din tehnica de filmare şi tot ce decurge de aici. Spectatorul intră în viaţ a personajului principal fără să îl vadă, descoperindu-l numai din modul în care reacţionează personajele cu care el interacţionează. Personajul principal este singurul decident al acţiunilor sale, dar şi al cadrelor pe care le surprinde.

”Lucrul la Déjà Vu a fost din primul moment o provocare profesională. Când primeşti un astfel de rol, poate fi în egală măsura îmbucurător şi intimidant. Aveam nevoie de încredere, îndrumare şi susţinere, iar Dan mi-a oferit încredere totală încă din timpul repetiţiilor şi a fost deschis la orice întrebare sau propunere, fapt care m-a ajutat enorm. Am modificat sau am improvizat împreună în timpul celor trei săptămâni de repetiţii, încât la filmări ştiam deja foarte bine ce aveam de făcut. E un proiect de suflet în care mi-am dat voie să risc, actoriceşte vorbind, în care am ieşit din zona mea de confort, ceea ce nu poate fi decât binevenit din când în când pentru un actor.”, spune Ioana Flora, actriţa care interpretează rolul amantei, Tania.

”Filmul a fost unul dintr-o, de acum, bogată serie de proiecte realizate împreună cu regizorul Dan Chişu, aşa că, se înţelege, am lucrat cu plăcere împreună. Propunerea de a lua tot timpul camera ca partener m-a incitat pentru că presupune un joc puţin diferit de ceea ce faci în mod obiş nuit. E interesantă trecerea de la un partener la cameră. M-aş mai juca aşa! Sper ca filmul să se bucure de succes!”, spune Tudor Smoleanu, actorul care interpretează rolul lui Mihai, personajul principal.