Delia Antal marcată pe viaţă de lanţul incidentelor de la Londra

Apropo.ro / 16.01.2013, 12:00
Delia Antal marcată pe viaţă de lanţul incidentelor de la Londra
A fost anunţată de editorul ei că s-a prăbuşit un elicopter aproape de zona în care locuieşte şi s-a creat o mare panică.

Azi dimineaţă un elicopter s-a prăbuşit la Londra, în apropiere de sediul MI6, toată lumea fiind în alertă, căci cu toţii s-au speriat crezând că este vorba despre un atac terorist. Actriţă şi regizoarea Delia Antal locuieşte de 8 ani la Londra şi stă aproape de zona  în care a avut loc acest accident, care, din nefericire, s-a soldat cu doi morţi. “S-a creat o stare de alertă. În jurul orei 8 jumătate dimineaţa (10.30 ora României) m-a sunat editorul meu care m-a şi trezit din somn, pentru că trebuia să ne vedem să edităm documentarul “WE CANnes”. Era în drum spre studio şi a trecut prin zonă cu pricina, a văzut tot şi m-a sunat să-mi spună că întârzie, pentru că traficul era aglomerat. Am înţeles că un elicopter a intrat în coliziune cu o macara de pe o clădire… Eu am ieşit apoi la geam şi am văzut norul de fum care s-a împrăştiat în tot oraşul! E agitaţie mare în oraş!”, povesteşte Delia Antal. De această dată, actriţa nu s-a speriat atât de rău, a fost cuprinsă doar de o uşoară stare de panică, însă ea a rămas marcată de atentatele din 7 iulie 2005 de la Londra, când o serie de explozii a lovit sistemul de transport.

Delia Antal

“De când locuiesc la Londra, cea mai mare sperietură am tras-o în 2005. Atunci au fost incidentele cu bombe în metrouri şi autobuze. De atunci nu mai circul underground, am rămas marcată şi azi de acele atentate şi am devenit claustrofoba. Dacă sunt într-un spaţiu unde e lume multă sau într-un loc mic, înghesuit, mă simt foarte rău, mai ales când călătoresc în locuri turistice, pentru că acestea sunt ţintele teroriştilor. Atunci am decis să conduc la Londra şi din 2005 circul numai cu maşina. La început a fost cam incomod, pentru că e invers ca la noi, dar m-am obişnuit, în plus am muncit foarte mult ca să strâng banii să-mi iau maşina pe care mi-am dorit-o’, a mai completat actriţa şi regizoarea filmului “D’ORA”.

Se simte în siguranţă în România

Delia Antal a plecat din ţară pentru că şi-a dorit să facă carieră în actorie peste hotare, dar considera că oricine se poate simţi în siguranţă în România.
“Este trist când se întâmplă astfel de accidente. Acest eveniment care a avut loc azi dimineaţă la Londra  nu a fost chiar atât de înfricoşător, se putea întâmpla oriunde, păcat că au murit nişte oameni. Este trist că oraşele şi capitalele mari sunt ţintele atacurilor şi ale oamenilor răi. Dar, îmi place sau nu, trebuie să fiu departe de ţară pentru a realiza ceva, profesional vorbind.  Cel mai în siguranţă eşti în ţară, în România, acolo nu se întâmplă nimic de genul acesta”, a concluzionat Delia Antal.