Discovery Channel prezintă: Cel mai mare taifun din lume

De: Mioara Tronaru / 10.12.2013, 10:42
Discovery Channel prezintă: Cel mai mare taifun din lume
Discovery Channel difuzează în exclusivitate un documentar despre taifunul din Filipine: Cel mai mare taifun din lume, pe 26 decembrie, de la ora 22.00.

După producerea celui mai distrugător taifun din lume, care a lovit recent Filipine, Discovery Channel va difuza în exclusivitate un documentar special de o oră, oferind explicaţii ştiinţifice despre această mega-furtună şi consecinţele sale devastatoare.

Prezentând în premieră absolută imagini filmate de echipe de ştiri aflate la faţa locului, dar şi opinii ale unor experţi în domeniu şi mărturii în exclusivitate ale unor “vânători de furtuni” care au fost martorii oculari ai pregătirii şi dezlănţuirii acestui cataclism, programul Cel mai mare taifun din lume va fi difuzat în premieră pe Discovery Channel, pe 26 decembrie, de la ora 22.00.

Urmărind oră de oră Taifunul Haiyan, acest program relatează povestea completă a fenomenului, explicând ştiinţific forţa sa distrugătoare şi cumulul perfect de evenimente care au dus la producerea sa. Acest documentar special include şi interviuri cu experţi de top în climatologie, meteorologie şi oceanologie, dar şi segmente de grafică 3D, imagini preluate prin satelit şi demonstraţii practice, pentru a urmări amănunţit derularea acestei furtuni colosale, apelând la cele mai recente tehnologii.

În plus, experţii încearcă să prognozeze ce s-ar putea întâmpla în continuare, pornind de la impactul inevitabil pe care îl au schimbarea climei şi creşterea temperaturii mărilor, ridicând întrebări despre cât de pregătiţi suntem pentru ceea ce ar putea urma şi mai ales despre cum ne-am putea proteja de asemenea dezastre. Comparând Taifunul Haiyan cu alte furtuni produse în ultima vreme pe glob, profesioniştii investighează dacă astfel de evenimente ar putea pune în pericol viaţa, folosind cele mai recente tehnologii utilizate pentru detectarea furtunilor.