DJ Greeg şi Marius Onuc au pile la RATB

Apropo.ro / 15.04.2013, 11:07
DJ Greeg şi Marius Onuc au pile la RATB
Dacă în timpul săptămânii se ocupă de muzica bună de la ProFM, la ceas de seară, pe 15 aprilie DJ Greeg şi Marius Onuc au un program mai special: fac show în... tramvai de ziua ProFM-ului!

Anul trecut, la aniversarea ProFM, aţi făcut „Show la metrou”. Anul ăsta, v-aţi mutat în tramvai! Aveţi pile la RATB?

Marius: Da, trebuie să recunosc, eu am pile la RATB. Toţi controlorii mă recunosc… ”băiatu’fără bilet”! Însă în “Alai la Tramvai”, pe 15 aprilie, o să mă simt în siguranţă alături de Smiley, Sore, Alex Velea, colegii mei şi cei 100 de ascultători ProFM. Ştiu sigur că de această dată, la aniversarea de 20 de ani ai ProFM nimeni nu îmi va cere bilet!

DJ Greeg: Nu avem pile, dar avem bilete şi abonamente pe toate liniile de distracţie RATB sau metrou. Şi pentru că nu le ţinem doar pentru noi, vrem ca pe 15 aprilie să ne bucurăm împreună cu 100 de ascultători ProFM de aniversarea noastră, de 20 de ani.

De ce vă plac atât de tare mijloacele de transport în comun?

DJ Greeg: Ne plac mijloacele de transport în comun pentru că toate momentele “Legalize Joy” se petrec întotdeauna în mijlocul oamenilor. În ceea ce mă priveşte, s-a mai întâmplat de câteva ori în ultimul timp să merg, dar fără bilet. Dar acum, o dată cu concertul “Alai la Tramvai” o să intru în legalitate pentru că îmi iau biletul de pe www.profm.ro

Care a fost cea mai mare amendă pe care aţi încasat-o fiindcă aţi circulat fără bilet?

Marius: 50 de lei, da’ n-a fost neapărat amendă… am avut gratuit toată ziua pe toate liniile!

DJ Greeg: A trebuit să îmi las numărul de telefon şi să promit o cafea unei controloare RATB.

 Şi cum vă fereaţi de controlori în timpul liceului?

Marius: Păi, la mine a fost puţin nasol.. La 14 ani m-a prins prima dată fără bilet, şi mi-am făcut abonament. Două luni a durat toată treaba, pentru că am redirecţionat banii de abonament spre barul cu biliard de lângă liceu!

DJ Greeg: În adolescenţă, tot timpul mergeam în faţă “la şofer” şi ca să pot observa din timp prezenţa băieţilor cu geacă de fâş albastră din staţiile de autobuz. Şi doar aşa reuşeam să cobor primul. Şi, bineînţeles, dacă eşti prins foloseşti faza clasică – nu am nici un act la mine.

Revenind la radio, de cât timp vă “jucaţi“ cu eterul?

Marius: Exact din perioada în care am fost prins fără bilet. De la 14 ani, sau de 14 ani. O jumătate de viaţă!

DJ Greeg: De o eter-nitate! De când mă ştiu (de pe la 16 ani). Am început să colaborez la o emisiune dedicată liceenilor unde eram realizator, reporter, DJ, practic de toate iar în primul an de facultate, cu mini CV-ul în buzunar  am început să bat pe la porţile radiourilor în căutarea unui job oficial de DJ, care să ofere şi carte de muncă (nu de altceva, dar mă bătea mama la cap să am carte de muncă). M-am angajat la Europa Nova (acum nu mai există) unde l-am găsit, cu o carieră strălucită de DJ şi mult mai mult păr, pe actulul coleg Cătălin Măruţă. A urmat o trecere în revistă a mai multor radiouri până când mi-am luat buletin de ProFM. Din cei 20 de ani eu sărbătoresc acum pe 15 aprilie cel puţin 8 ani de… “Legalize Joy“! 

Şi ce scrie în cartea voastră de muncă? Ce meserie/profesie aveţi?

Marius: Prima oară când am citit în cartea de muncă, am înţeles aviator! Şi mi-am zis… ”oare, chiar atâtea avioane am în cap?!”. Dar, mai apoi, am citit cu atenţie şi scrie ”Realizator Programe”.

DJ Greeg: Sincer să fiu, nu mi-am văzut niciodată cartea de muncă, dar cu siguranţă am numai note bune!

Care au fost cei mai surprinzători invitaţi pe care i-aţi avut în studio?

Marius: Cei mai surprinzători invitaţi au fost cei care ne-au surprins şi pe noi.. de exemplu mi-a plăcut foarte mult când am avut-o ca invitată pe Andra, de Crăciun.. ne-a redus la tăcere şi ne-a băgat în starea aia frumoasă de sărbători. Iar printre invitaţii de top, trebuie să îl menţionez pe Andi Moisescu..voce şi atitudine de radio! Se vede că e un produs impecabil marca ProFM!

DJ Greeg: Am avut foarte mulţi invitaţi care ne-au suprins de fiecare dată, atât pe noi cât şi pe ascultătorii ProFM. Absolut toţi artiştii au cântat cel puţin o dată live în emisiunea ”GreeG & Onuc” şi niciodată nu au putut să ne ascundă nimic. Inna a umplut studioul la refuz, eram peste 35 oameni în emisie şi a venit şi cu mama ei. Mi-a plăcut şi când a venit Alexandra Stan la studioul ProFM de la mare şi am făcut limonada împreună, după care am împărţit-o ascultătorilor de pe faleză. Şi Low Deep T a fost impresionant, ne-a surprins cu vocea lui atât de joasă.

Ce înseamnă pentru voi experienţă Sensation? Anul ăsta aţi fost în public…

Marius: Sensation este extraordinar! E un show unic! Adică nu îmi aduc aminte de un alt eveniment care să unească 10.000 de oameni , toţi îmbrăcaţi în alb. Văzuţi de sus, din pupitrul dj-ului este de nedescris! Iar când te aplauda şi dansează pe muzica ta.. îţi dai seama de ce iubeşti cu adevărat jobul ăsta. Şi din public a fost frumos, am dansat şi am făcut gashca cu colegii mei de la ProFM! A fost o seară superbă!

DJ Greeg: În public show-ul e altfel şi asta deoarece îl vezi din perspectiva celui căruia te adresezi ca DJ. Este extraordinar să cobori de pe scenă şi să stai în mijlocul oamenilor, să te distrezi cu ei, şi, pe de altă parte, te simţi bine când munca îţi este răsplătită şi recunoscută. Foarte multă lume ne-a oprit în acest an să ne felicite pentru treaba pe care am făcut-o anul trecut. Acea experienţă a fost fabuloasă, cu atâţia mii de oameni care trăiesc şi simt la unison Sensation. Momentul a fost cu atât mai special pentru noi cu cât eram şi suntem în continuare singurii romani care au  urcat şi au pus muzică pe scenă Sensation.

Apropo de experienţă, cât de tare va place albul?

Marius: Îmi place! Dar într-o cană mare şi cu puţină cafea peste.. întrebai de lapte, nu?!

DJ Greeg: Îmi plac multe chestii legate de alb: nopţile albe, petrecerile în alb… Laptele, dar fără cafeaua lui Onuc!