Dl. Ianţu şi Dl. Peabody

De: Mioara Tronaru / 21.01.2014, 15:01
Dl. Ianţu şi Dl. Peabody
Virgil Ianţu va fi Dl. Peabody în Dl. Peabody şi Sherman / Mr. Peabody & Sherman - premiera 14 martie 2014.

Aflat pentru a doua oară într-un proiect de animaţie, Virgil Ianţu îşi împrumută vocea unui geniu: Dl. Peabody, care se întâmplă să fie un câine. Dacă Ianţu a mai fost vocea supercâinelui Bolt în filmul cu acelaşi nume alături de Dani Oţil, care îl întruchipa pe hamsterul Rhino, şi de Mihaela Rădulescu, în rolul frivolei pisici Mittens, iată că a doua provocare s-a concretizat, oferindu-i prezentatorului şansa de a da glas tot unui câine, însă mult mai diferit de Bolt, şi anume Dl. Peabody, care va putea fi văzut pe marile ecrane din 14 martie, în animaţia „Dl. Peabody şi Sherman”, distribuită în cinematografe de Odeon Cineplex.

Prezentatorul mărturiseşte despre prestaţia sa: ”E o experienţă extrem de faină… Şi cred că oricine, nu numai oameni care apar pe TV sau oameni care au o anumită popularitate, ar vrea să facă asta. Orice om cred că şi-ar dori să intre într-un studio, să vadă ce se întâmplă acolo. Modul la care se lucrează este foarte strict, şi riguros, şi destul de îngrăditor pentru noi, pentru că noi când suntem chemaţi acolo trebuie să reproducem ceea ce a făcut actorul principal… La Bolt, vocea originală a făcut-o John Travolta, noi trebuie să fim foarte aproape de ce a făcut actorul acolo”.

Aparenţele nu înşală în cazul Dl. Peabody, un supergeniu care se întâmplă a fi un câine, şi nu orice câine, ci un titan în lumea afacerilor, inventator, om de ştiinţă, gurmand de excepţie, laureat al premiului Nobel, câştigător al medaliei de aur la Jocurilor Olimpice, muzician, un împătimit al modei care face ravagii dacă este să ne luăm după vestimanţille sale dintre cele mai colorate, plin de gust, asta chiar dacă vorbim de haine din perioada Egiptului sau un elegant costum cu rever Versace. Personajul seamănă cu vedeta de televiziune care îi dă viaţă, Virgil Ianţu este un tip la patru ace şi extrem de pregătit pentru situaţiile noi. Cu toate astea singurul lucru care îi dă de furcă Dl. Peabody este să îl aibă în grijă pe băiatul pe care l-a adoptat, Sherman, cel care îl va învăţa singurul lucru pe care un geniu nu îl ştia până atunci – să fie părinte.

Foto: Mihai Dăscălescu