Documentarul „Toto şi surorile lui”, câştigător la Festivalul de Film de la Zurich

Apropo.ro / 08.10.2014, 09:00
Documentarul „Toto şi surorile lui”, câştigător la Festivalul de Film de la Zurich
„Toto şi surorile lui”, noul documentar produs de HBO Europe şi Strada Film, în coproducţie cu Alexander Nanau Production şi regizat de Alexander Nanau, a câştigat premiul “The 10th Zurich Film Festival’s Golden Eye for Best International Documentary Film”.

O poveste universală despre legături de familie şi noi începuturi, documentarul surprinde un fragment dintr-un tablou complex. „Toto şi surorile lui” este un documentar observaţional de lung metraj filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din Bucureşti şi spune povestea a trei fraţi (Totonel, Ana şi Andreea) nevoiţi să se împace cu lipsa mamei şi să se maturizeze înainte de vreme. Filmul prezintă copilăria atipică a celor trei şi încercările lor de a înlătura obstacolele din drumul către o viaţă mai bună.

Foto: HBO

HBO Europe se află la cea de-a doua colaborare cu regizorul Alexander Nanau. Primul documentar al acestuia a obţinut, în 2009, premiul EMMY International la categoria Arts Programming. „Lumea văzută de Ion B.” urmăreşte povestea lui Ion Bârlădeanu care, dintr-un artist obscur care lucra în ghena unui bloc bucureştean, a ajuns să îşi vadă lucrările expuse la Londra, Paris sau Copenhaga, alături de opere ale lui Andy Warhol sau Marcel Duchamp.

Festivalul de Film de la Zurich oferă publicului o imagine de ansamblu asupra activităţii celor mai promiţători cineaşti din întreaga lume şi promovează schimbul de idei între reprezentanţii industriei de film din toată lumea.

„Toto şi surorile lui” va avea premiera la HBO în luna decembrie a acestui an.