Doiniţa Oancea – Haine după chipul şi asemănarea ei

De: Cătălina Matei / 12.11.2014, 10:50
Doiniţa Oancea – Haine după chipul şi asemănarea ei
Cu siguranţă, Doiniţa Oance nu are timp să se plictisească. Pe lângă apariţiile de la TV, actriţa are o afacere cu firmă de PR şi, mai nou, şi-a lansat şi propria colecţia de haine croite după… chipul şi asemănarea ei!

– Treptat, treptat te îndepărtezi de televiziune. Ţi-ai deschis un business cu o firmă de PR, acum ai lansat o colecţie de haine… Se câştigă mai mult bani din aşa ceva decât din producţiile TV?

N-aş vrea să spun că m-am îndepărtat de televiziune… pentru că, până la urmă, este marea mare dragoste. Însă simţeam nevoia să fac lucruri… unele pe partea de creaţie (haine, bijuterii) iar altele… mai practice! Nu se câştigă mai mult, dar nu exclud că este posibil. Pe mine nu mă interesează la momentul ăsta să mă îmbogăţesc din ceva, ci să fac ceea ce-mi place şi ce mă reprezintă, pentru că asta e cel mai important.

– Cum ai ajuns să faci PR?

Am deschis o firmă de organizări evenimente şi PR acum nişte ani. Dar nu m-am ocupat de ea. Probabil nu era momentul potrivit. Anul ăsta am cunoscut-o pe cea care mi-a devenit prietenă şi asociată, Maia, şi împreună am început să mişcăm lucruri.

E o zonă în care am ceva abilităţi,ocupându-mă de imaginea mea singură de o lungă perioadă de timp, iar asta m-a făcut să-mi doresc să fac PR. Eu am abilităţi, Maia are experienţă… Eu ştiu cum e să fii de ambele părţi, ce trebuie să faci ca PR, dar şi ca persoană publică pentru că imaginea să fie cea pe care ţi-o doreşti. Acesta este unul dintre aspectele care ne diferenţiază cumva de ce e pe piaţa de profil în acest moment. Şi, poate… şi faptul că punem suflet şi nu ne dorim cu orice preţ să facem bani ci să ne iasă lucrurile foarte bine, să facem PR de calitate. Poate, în timp, o să schimbăm percepţia oamenilor despre această meserie care, momentan, are o reputaţie îndoielnică.

 

– Pentru ce fel de produse ai făcut PR până acum? Dar de vedete te-ai ocupat?

Avem în portofoliu şi persoane publice, dar am prefera să păstrăm confidenţialitatea, pentru că este foarte important ca oamenii cu care lucrăm să aibă încredere în noi. Avem clienţi variaţi, de la locaţii pentru care facem branding, la designeri sau piloţi de curse… Chiar şi evenimentele au fost din domenii total diferite: de la lansări de colecţii, şi evenimente auto-moto până la concerte de pian.

– Ce crezi despre scenariile cu divorţurile şi amantlâcurile la care apelează tot mai des şi vedetele noastre?

Unii îşi aleg să se facă „văzuţi” astfel. Eu, personal, le consider nişte mizerii şi cei care recurg la astfel de tertipuri ca să ţină prima pagină a ziarelor, iar cei care sfătuiesc acele persoane să facă asta înseamnă că atât pot. Sau poate că asta îşi doresc. Este simplu să faci scandal, mult mai greu este însă să construieşti o imagine curată şi decentă care, în acelaşi timp, să prezinte şi interes pentru presă.

 

– În povestea cu hainele cum ai intrat?

Din pasiune şi pentru că aveam timp liber la dispoziţie. Anul trecut, am făcut nişte piese vestimentare şi accesorii cu inspiraţie gipsy … şi mi-am dat seama că vreau să fac în continuare asta .Dar că ar trebui să fiu mai aşezată. Şi aşa a început colaborarea mea cu Atelier De Frumos. Prietena mea, Olga, cea care deţine acest atelier m-a ajutat, punându-mi la dispoziţie serviciile lor şi m-a sfătuit să îmi conturez ideile cu ajutorul designerului ei. Ceea ce am şi făcut, iar asta se vede în simplul fapt că aceasta este o colecţie şi are unitate. Designerul a reuşit să-mi pondereze mie pornirile, pentru că eu vreau în multe feluri… iar ele nu se pupă între ele! Restul ideilor sunt păstrate pentru viitoare colecţii!

 

– Cum îţi croieşti hainele: după tendinţe, dupăc e te inspiră, după felul materialelor?

În mod normal, trebuie să ţii cont de toate aceste aspecte, dar să nu uiţi de ceea ce vrei să transmiţi prin ele. Dacă te pierzi în aceste detalii, ies haine banale. Unicitatea lor e dată de simţirile mele cred, pentru că în aceste haine eu am pus o bucăţică din sufletul şi trăirile mele de la momentul respectiv. Şi toate sunt făcute cumva „după chipul şi asemănarea mea”. Uneori sunt elegantă şi simplă (rochia Dancing Queen) , alteori dramatică şi puţin punk (Geometric Dress)… uneori am chef să fiu jucăuşă şi veselă (vezi rochia Gipsy Love) .

Prinţul ce se regăseşte în această colecţie este unic, s-a muncit două săptămâni la el şi asta pentru că ne-am dorit ca femeile să se simtă speciale atunci când îmbrăcă o piesă din colecţia mea.

– Te-ar tenta să creezi şi pentru bărbaţi?

Nu zic “nu”. Poate, din primăvară, să scoatem şi pentru ei câteva piese. Au fost mulţi cei care au fost dezamăgiţi că nu am făcut măcar nişte tricouri şi pentru ei!

 

– Apropo de bărbaţi, ce te-a dezamăgit cel mai tare la reprezentanţii lui Adam?

Nu am fost dezamăgită! Sunt, în schimb, dezamăgită când aud lucruri care din punctul meu de vedere, sunt urâte… sau nu se fac. Îmi plac bărbaţii cu coloană vertebrală, cu principii solide şi cei pentru care viaţa e mai mult decât o simplă distracţie.

 

– Crezi că bărbaţii înşeală mai mult decât femeile?

Nu ştiu. Cred că există foarte multe femei care înşeală. Şi cred că există şi foarte mulţi bărbaţi care fac asta.

 

– Ce nu ai face niciodată din dragoste?

Aş avea multe răspunsuri la întrebarea asta. Dar prefer să nu dau niciunul. Sper doar că Dumnezeu să mă ajute să-mi păstrez întotdeauna principiile şi să mă ferească de nişte situaţii cu iz de „telenovelă” proastă!

Cătălina Matei

Foto: shop.doinitaoancea.ro