Dorotheea Petre se pricepe şi la Politică şi delicateţuri

De: Mioara Tronaru / 27.04.2014, 07:00
Dorotheea Petre se pricepe şi la Politică şi delicateţuri
Dorotheea Petre, actriţa premiată la Cannes, este invitata lui Mircea Dinescu în ediţia din 27 aprilie a emisiunii de la TVR 1, la ora 14.30.

În prima duminică de după Paşte, actriţa Dorotheea Petre răspunde invitaţiei lui Mircea Dinescu de a găti şi, mai apoi, a savura împreună un prânz gustos şi plin de mireasmă.

Politică şi delicateţuri poate fi urmărită în fiecare duminică, la 14.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, precum şi online, pe TVR+.

Poetul prepară sarmale de gâscă, viţel şi jambon de ţară, fiind secondat în bucătărie de tânăra sa invitată, care nu numai că îl urmăreşte cu interes, dar nu se sfieşte să dea şi o mână de ajutor, împăturind compoziţia de sarmale în frunze de ştevie. Tot împreună, cei doi pregătesc şi un desert mai puţin întâlnit, prune uscate umplute cu brânză de vacă, amestecată cu miere, nuci, coajă parfumată de lime şi stropită cu coniac şi vin alb.

Atmosfera din timpul prânzului, asigurată de cea pe care Dinescu o numeşte „Evora din Vărbilău”, acompaniată de taraf, dezleagă limbile gazdei şi oaspetelui său, discuţia fiind captivantă şi plină de căldură.