Două eliminări şi probleme medicale la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”

De: Cătălina Matei / 21.10.2014, 11:42
Două eliminări şi probleme medicale la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”
Luni seară, juraţii “Hell’s Kitchen” au făcut încă două eliminări din concurs, astfel că Gabriela şi Ştefan au pierdut tunicile şi cursa pentru premiul cel mare de 80.000 de euro. După o dimineaţă alertă în care concurenţii au fost treziţi de sunetul ambulanţei şi au aflat că trebuie să gătească pentru 70 de paramedici, cei trei chefi ai show-ului de la Antena 1 i-au răsplătit pe băieţi cu o vizită la un centru de echitaţie, în vreme ce fetele au primit pedeapsa de a pregăti, încă o dată, unt de arahide. Seara s-a încheiat cu încă un service greu, solicitant, care i-a ţinut în priză pe mulţi, cu probleme de sănătate şi două eliminări.

Băieţii au întâmpinat probleme în service-ul de luni seară, astfel că, deşi săptămâna trecută au primit laudele lui chef Dumitrescu, de data aceasta nu s-au coordonat şi s-au pierdut cu firea. Tavi şi Vali nu au fost pe aceeaşi lungime de undă, astfel că pregătirea starterelor s-a prelungit nepermis de mult, lucru care l-a scos din sărite pe chef, presat la rândul lui de comenzile clienţilor.

În cele din urmă, Vali a fost poftit afară din bucătărie, iar sarcinile au fost redistribuite. Ştefan a clacat în timpul service-ului şi a ales să părăsească bucătăria, acuzând dureri de stomac, apărute pe fondul unui ulcer mai vechi.

Decizia l-a costat foarte mult, pentru că cei trei juraţi i-au reproşat că şi-a abandonat echipa şi că un astfel de comportament nu se potriveşte cu poziţia de chef într-un restaurant de top.

La finalul serii, Ştefan a părăsit ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, declarând totuşi că el este mândru de tot ce a realizat în concurs şi că această competiţie este mult mai dificilă decât şi-ar fi închipuit vreodată.

Foto: Adrian Manolache – Antena 1

Şi în tabăra fetelor au existat ciocniri, însă de data aceasta echipa roşie s-a descurcat mai bine şi a primit felicitările lui chef Dumitrescu, mulţumit că lucrurile merg bine. Fetele s-au certat, au avut opinii diferite, însă au avut o coordonare mai bună decât a băieţilor, reuşind să servească nu numai starterul, ci şi main course-ul.

Spre finalul service-ului oboseala s-a făcut simţită: nu e uşor să faci să meargă ca pe roate un restaurant de top, cu multe comenzi care trebuie onorate în cel mai scurt timp, cu un meniu atent gândit. Aşa se face că Elena a clacat şi nu s-a mai putut concentra la ceea ce avea de făcut, în vreme ce Gabrielei i s-a făcut rău şi a avut nevoie de intervenţia medicilor. Astfel, chiar înainte de servirea desertului, echipa roşie s-a blocat, iar restaurantul a fost închis.

Foto: Adrian Manolache – Antena 1

Deşi s-au odihnit la clubul de echitaţie, s-au distrat, au stat de vorbă cu chef Bontea şi s-au bucurat de o zi petrecută în aer liber, băieţii nu au fost la înălţime seara, în timpul service-ului. Tavi a fost din nou copleşit de emoţii şi lacrimi şi, rănit de atitudinea colegilor săi, a luat decizia de a lupta de acum înainte pe cont propriu şi de a-şi urmări obiectivul personal.

Ştefan şi Valentin au fost la un pas să se ia la bătaie pe drumul spre restaurant, dar au fost despărţiţi de ceilalţi. Cu aşa o atmosferă tensionată, echipa albastră nu a făcut performanţă şi a înţeles, că înainte de toate, trebuie să înveţe să muncească în echipă pentru a da rezultate. ”Astăzi mi s-a confirmat: sunteţi o gaşcă de spălători de vase”, i-a mustrat juratul.

Foto: Adrian Manolache – Antena 1

Momentul nominalizărilor a scos la iveală şi strategia fiecărei echipe: în vreme ce fetele mizează pe antipatii, băieţii încearcă să îi elimine pe cei mai buni concurenţi, lucru care nu este apreciat de cei trei juraţi. Echipa roşie le-a nominalizat pe Valentina şi Elena, însă chefii decid că Gabriela trebuie să plece acasă, pentru că ea a încurcat echipa la pregătirea desertului.

În echipa băieţilor, Ştefan a fost cel care s-a autonominalizat din pricina problemelor de sănătate, însă acesta nu a fost considerat de chef Dumitrescu un motiv real. Tavi a fost cel de-al doilea concurent pe care echipa albastră l-a nominalizat, însă nici de data aceasta juraţii nu au fost de acord, astfel că Ştefan a fost cel care a pierdut tunica.