Două romane poliţiste publicate de J.K. Rowling vor fi transformate în serial TV

De: Nicoleta Nicolae / 18.01.2015, 06:00
Două romane poliţiste publicate de J.K. Rowling vor fi transformate în serial TV
BBC a anunţat că va realiza un serial dramatic care va avea la bază cele două romane poliţiste, "Chemarea cucului" şi "The Silkworm", publicate sub pseudonimul Robert Galbraith de autoarea J.K Rowling.

Potrivit contactmusic.com, J.K Rowling, în vârstă de 49 de ani, faimoasă pentru seria „Harry Potter”, va participa la transpunerea pe micul ecran a poveştilor care îl au ca protagonist pe detectivul particular Cormoran Strike. Rowling a publicat cele două romane sub pseudonimul Robert Galbraith, „Chemarea cucului/ The Cuckoo’s Calling” fiind publicată în aprilie 2013 (versiunea în limba română a apărut în acelaşi an la Editura Trei), iar „The Silkworm”, în iunie 2014.

„BBC TV a reuşit un lucru minunat prin aducerea celor mai noi cărţi ale lui J.K Rowling pe micul ecran. Avându-l ca protagonist pe Cormoran Strike, aceste seriale vor fi evenimente de televiziune peste tot în lume”, a declarat Danny Cohen, şeful diviziei de televiziune a BBC.

Foto: Hepta

Radiodifuzorul britanic nu a oferit niciun fel de alte detalii despre viitoarele producţii, referitor la premieră şi numărul de episoade. Selecţia actorului pentru rolul lui Cormoran Strike este în curs de desfăşurare, prin intermediul companiei de producţie Bronte Films, care va fi implicată mai mult în realizarea serialului TV, conform Mediafax.

La câteva luni de la publicarea romanului „Chemarea cucului/ The Cuckoo’s Calling”, presa a dezvăluit că adevăratul autor este J.K.Rowling, după o scurgere de informaţii din cadrul unei firme de avocatură care o reprezenta pe scriitoarea britanică.

Romanul „Moarte subită/ The Casual Vacancy” al lui Rowling, apărut în 2012, a fost, de asemenea, adaptat pentru televiziune de BBC, urmând să aibă premiera în februarie 2015.

În vârstă de 49 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria „Harry Potter” era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, J.K. Rowling este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.

Cărţile „Harry Potter” au fost publicate între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut încasări totale de 2,39 de miliarde de dolari.