Dove a dăruit frumuseţe femeilor printr-o aplicaţie unică de Facebook

Apropo.ro / 20.03.2013, 12:06
Dove a dăruit frumuseţe femeilor printr-o aplicaţie unică de Facebook
Dove crede că fiecare femeie are dreptul la frumuseţe şi fericire. Astfel, Dove îşi asumă misiunea de a inspira femeile să-şi atingă potenţialul maxim de frumuseţe şi de a considera frumuseţea o sursă de încredere, nu de anxietate.

În contextul în care femeile sunt expuse zilnic la publicitatea negativă care le subliniază slăbiciunile şi le afectează încrederea în sine, în prima jumătate a lunii martie ele au avut ocazia să transmită mesaje pozitive despre frumuseţe, cu ajutorul aplicaţiei Dove de Facebook – ”Dăruieşte frumuseţe!”. ”Fiecare femeie este frumoasă în felul ei”, ”Iubeşte-ti corpul, indiferent de vârstă!”, ”Frumuseţea adevărată vine din interior” sau ”Simte-te bine în pielea ta” au fost o parte dintre mesajele inspiraţionale dintre care femeile au putut alege pentru a le răspândi în social media.

Conform unui studiu Dove desfăşurat în 2010, doar 3% dintre femeile din România se caracterizează ca fiind frumoase. Cifra a fost reconfirmată şi în 2013, în urma unui sondaj organizat pe pagina Dove de Facebook la începutul acestei luni, la care au răspuns 2,654 de persoane.

Aplicaţia de Facebook ”Dăruieşte frumuseţe!” www.facebook.com/dove este prima iniţiativă de acest fel ce a oferit femeilor din ţara noastră şansa unică de a înfrumuseţa comunicarea în social media. În total s-au înregistrat peste 1,210,824 de utilizatori.

Datorită acestei iniţiative, Dove face un pas important în schimbarea percepţiei femeilor despre frumuseţe şi le încurajează să privească frumuseţea diferit, în afara tiparelor de perfecţiune. Programul pilot al acestei initiative, numit Dove AdMakeover, a fost derulat în 2012 în Marea Britanie, Australia şi Brazilia. La nivel global, cu ajutorul Dove, au putut fi transmise până acum  41,528,574 de mesaje pozitive în locul celor care influentează negativ  stima de sine.