Drama numită Oscar Pistorius

De: Mioara Tronaru / 01.09.2013, 08:00
Drama numită Oscar Pistorius
Celebrul atlet paralimpic Oscar Pistorius a uluit întreaga lume în dimineaţa de 14 februarie, când tragedia a invadat locuinţa sa. Duminică, 1 februarie, de la ora 21.00, postul TLC îi dedică două documentare: ”De ce a împuşcat-o Oscar Pistorius pe fiica noastră?” şi ”Oscar Pistorius: Ce s-a întâmplat cu adevărat?”.

De ce a împuşcat-o Oscar Pistorius pe fiica noastră ?

Părinţii modelului Reeva Steenkamp spun pentru prima dată povestea fiicei pe care au pierdut-o, împuşcată mortal de iubitul ei, Oscar Pistorius.

 

Oscar Pistorius: Ce s-a întâmplat cu adevărat?

Poliţia spune că Reeva Steenkamp a fost victima unei crime cu premeditare. Oscar Pistorius, iubitul ei acuzat de această crimă, spune că a fost doar un accident nefericit. O echipă care realizează documentare a ajuns în Pretoria, Africa de Sud, ca să investigheze în detaliu cazul ce a şocat întreaga lume. Programul include interviuri cu prieteni ai victimei şi ai acuzatului, fiind prezentat de Rick Edwards, cel care a relatat de la Jocurile Paralimpice de la Londra în 2012, când Pistorius a fost medaliat cu aur şi a stabilit noi recorduri. În vârstă de 26 de ani, Oscar Pistorius este imaginea de afiş a mişcării paralimpice, iar protezele lui de gambă i-au câştigat porecla de “Blade Runner”. Extrem de rapid şi de puternic, el a fost primul atlet cu dublă amputaţie de picior care a participat la Jocurile Olimpice, concurând în cursa de 400 de metri şi ştafeta de 4 x 400 de metri. Iată însă că după acea vară de glorie, a devenit vizibilă şi o altă faţă a lui Oscar Pistorius, al cărui nume a început să fie implicat în tot felul de încăierări şi scandaluri nocturne. Observatorii au remarcat că, atunci când a stabilit cauţiunea, judecătorul i-a impus o condiţie: până în luna iunie, când Oscar urma să se întoarcă în instanţă, trebuia să nu consume deloc alcool şi să se supună unor teste aleatorii de verificare.

Apelând la grafică specială 3D, mărturii depuse sub jurământ şi interviuri în exclusivitate, programul încearcă să contureze cea mai completă imagine de până acum a evenimentelor care au avut probabil loc în apartamentul lui Oscar Pistorius la primele ore ale dimineţii, pe data de 14 februarie.