Dupa trei zile de razboi, georgienii vor la mama!

Apropo.ro / 11.08.2008, 10:43
Dupa trei zile de razboi, georgienii vor la mama!
Presedintele georgian, Mihail Saakashvili, a cerut ieri ONU si NATO sa "opreasca agresiunea rusa".

La trei zile de la declansarea conflictului cu trupele ruse, Georgia a anuntat, ieri, ca a inmanat Ambasadei ruse din Tbilisi o declaratie de incetare a actiunilor militare. Tbilisi anuntase anterior retragerea fortelor armate din Osetia de Sud, aflata acum sub cotrolul Moscovei.

Rusia a confirmat ca a primit nota georgiana care anunta incetarea activitatilor militare in Osetia, dar  "nu este ceea ce se constată în teren", conform ambasadorului rus la ONU, care a reiterat condițiile puse de Moscova pentru acceptarea unui armistițiu: o retragere georgiană completă din Osetia de Sud și semnarea unui acord care să prevadă că părțile se angajează să nu mai recurgă la forță.

Ieri, ofensiva militara ruseasca continua pe mai multe fronturi. Astfel, pe langa ocuparea completa a capitalei Osetiei de Sud, Thinvali, rusii au continuat ofensiva si pe teritoriul georgian.

Statele Unite au anuntat ca vor prezenta la ONU o noua rezolutie de condamnare a Moscovei. Secretarul american de Stat, Condoleezza Rice, a criticat in termeni duri Moscova si i-a cerut sa-si retraga trupele de

pe teritoriul georgian. Si secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a criticat utilizarea "disproportionata a fortei" de catre armata rusa.

Presedintele georgian, Mihail Saakashvili, a cerut ieri ONU si NATO sa "opreasca agresiunea rusa". Totodata, el a declarat ca organizatiile internationale si marile puteri s-au limitat la a "critica" Rusia.

CONCURS: Castiga invitatii la Premiera saptamanii de la CinemaPro!


 

Citeste si:

Imperiul contraataca!

Imperiul contraataca!

Ministerul de Interne de la Tbilisi a declarat ca avioane ruse bombardeaza teritoriul georgian. Acest fapt survine avertismentelor premierului rus, Vladimir Putin, care d…

Statul scoate taxele la vedere

Statul scoate taxele la vedere

Ministerul Finantelor va lansa maine Registrul tuturor taxelor, impozitelor si tarifelor aplicate de autoritati in Romania, a declarat ministrul Finantelor. 

Gigi Becali

Gigi Becali "s-a usurat" de 900.000 de euro la ruleta

Gigi Becali a pierdut recent la cazinou o suma uriasa: 900.000 de euro, dupa ce a jucat sase ore la ruleta, alaturi de varul sau, Giovani Becali, conform ziarului Liberta…

Jocul zilei

Clipul zilei

King of fighters Sfoara invizibila
Intra intr-o lume de neuitat a jocurilor arcade, a jocurilor de lupta. Cuvinte cheie: poanta sfoara invizibila strada masini
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza