Ea este prima nutriţionistă din România care a cucerit Kilimanjaro!

Apropo.ro / 28.01.2015, 12:54
Ea este prima nutriţionistă din România care a cucerit Kilimanjaro!
Are 30 de ani şi este prima nutriţionistă din România care, mânată de pasiunea de a cuceri cele mai înalte culmi, a “păşit” anul trecut şi pe Kilimanjaro! Oana Tirpan ne dezvăluie povestea ei!
 
“Totul a pornit acum câţiva ani. Aveam 11 ani şi eram în tabără în Bistriţa- Năsăud, acolo unde am avut ocazia să fiu printre cei câţiva copii care s-au încumetat să ajungă pe vârful Ineu al munţilor Rodnei. Pentru mine, atunci a fost o mare provocare şi o experienţă care mi-a rămas în minte şi m-a marcat pozitiv. Mi-am promis atunci, pe vârf, că voi urca într-o zi pe un munte “important” şi înalt (fără să ştiu exact la ce munte mă refeream). Ani de zile am tot amânat promisiunea făcută până când, într-o zi, am luat legătura cu o agenţie din Braşov care se ocupa cu organizarea de expediţii montane. Am fost cu ei în câteva expediţii prin munţii noştri (mi-am dorit foarte tare să ajung pe cel mai înalt vârf al României, vârful Moldoveanu, unde am şi ajuns pe un traseu dificil, tehnic). Am făcut aceste expediţii şi pentru că mi-am dorit ”să bat” munţii şi vârfurile munţilor noştri, dar şi pentru că, în felul ăsta, m-am antrenat pentru Kilimanjaro şi în final, am ajuns”, spune Oana.
 
 
“Pregătirea propriu zisă pentru Kilimanjaro a durat câteva luni, timp în care, pe lângă expediţiile pe munţii noştri, am avut un program de antrenament aproape zilnic pe care mi l-am realizat singură. Agenţia despre care am vorbit s-a ocupat de tot ce înseamnă transport, taxe etc”, mai spune nutriţionista.
 
 
Oana Tirpan a terminat Jurnalism la Universitatea de Stat Ovidius din Constanţa, iar apoi şi-a deschis un restaurant în Bucureşti. Aşa a descoperit nutriţia.
 
 
 
“Eu sunt pasionată de domeniu de când mă ştiu (am primit educaţie alimentară în familie de la mama), tot ce s-a schimbat a fost că mi am dat seama că îmi doresc să fac o profesie dintr o uriaşă pasiune pentru acest domeniu despre care ştiam destul de multe. Am urmat o specializare în Bucureşti în urma căreia am devenit specialist în nutriţie. Acum urmez cursurile la “Institute of Integrative Nutrition din New York”, am finalizat studiile din cadrul  OPMCA (Ordinul Practicienilor de Medicină Alternativă) şi în curând voi fi membră oficial. Am susţinut şi prezentări de educaţie nutriţională în diferite şcoli din Bucureşti, desfăşor un proiect nutriţional în colaborare cu Crucea Roşie şi urmează alte specializări şi proiecte”, spune Oana.