Ebola ajunge pe micul ecran! Ridley Scott va produce o miniserie de televiziune despre virus

De: Nicoleta Nicolae / 20.10.2014, 08:43
Ebola ajunge pe micul ecran! Ridley Scott va produce o miniserie de televiziune despre virus
Producătorii Ridley Scott şi Lynda Obst lucrează la o miniserie de televiziune, bazată pe cartea "The Hot Zone" a lui Richard Preston, publicată în 1994, despre izbucnirea epidemiilor de febră hemoragică, inclusiv cea provocată de virusul Ebola.

Conform Mediafax, acest serial va fi produs de studiourile de televiziune Fox, după un scenariu adaptat de Jeff Vintar. Proiectul este în planurile celor doi producători de mulţi ani, Ridley Scott şi Lynda Obst cumpărând drepturile de ecranizare a cărţii lui Richard Preston la puţin timp de la publicarea sa. Aceştia au început însă să lucreze la ideea unui serial TV pe tema Ebola abia în ultimul an.

Foto: Hepta

Richard Preston, autorul bestseller-ului „The Hot Zone”, lucrează acum la o continuarea articolului publicat în 1992 în publicaţia americană The New Yorker, pe care este bazată cartea sa, iar Ridley Scott şi Lynda Obst ar încerca să includă şi noul material în serialul TV.

Acest serial de televiziune va încerca să ofere o istorie a problemei Ebola, inclusiv relatarea despre un incident din 1989, când mai multe maimuţe de la un centru de cercetare din statul american Virginia au fost infectate cu o mutaţie a virusului care provoacă febră hemoragică.

Ridley Scott şi Lynda Obst au intenţionat anterior ca proiectul să fie transformat într-un lungmetraj pentru 20th Century Fox, cu actriţa Jodie Foster ca protagonistă.

„Cred că viteza cu care ucide este ceea ce face această boală să fie atât de înfricoşătoare. Lumea speră că va rămâne într-o regiune îndepărtată a globului, dar acest lucru este o iluzie în lumea modernă”, a declarat Lynda Obst pentru publicaţia The Hollywood Reporter.