Ebola – omenirea în pericol: Cum reacţionează vedetele în faţa virusului (VIDEO)

De: Cătălina Matei / 20.10.2014, 14:48
Ebola – omenirea în pericol: Cum reacţionează vedetele în faţa virusului (VIDEO)
În timp ce virusul Ebola face tot mai multe victime, epidemia a ajuns şi în rândul vedetelor, cel puţin la nivel de conştientizare. Pentru unele dintre ele e doar o nouă posibilitate de a se remarca, pentru altele – un motiv serios de a se implica în campanii de strângere de fonduri care să ajute la stoparea fenomenului.

Aproape că nu există vreun jurnal de ştiri fără un material despre virusul Ebola, iar impactul acestei maladii la nivel internaţional este uriaş. Prin urmare, nici celebrităţile nu stau deoparte!

În timp ce Kim Kardashian a ajuns iar pe prima pagină a tabloidelor, pentru că şi-a comandat costume de protecţie de tip HazMat pentru întreaga familie, Naomi Campbell vrea să organizeze o prezentare de modă în scopuri caritabile.

Foto: Hepta

Astfel, celebrul model, care are o casă în Kenya şi lucrează cu trei orfelinate de acolo, a mărturisit pentr “The Sun” că este din ce în ce mai îngrijorată de răspândirea acestei boli.

Foto: Hepta

Şi îşi doreşte să organizeze o prezentare de modă. “Fashion for Relief” are ca scop ajutarea victimelor acestui virus, dar şi educarea publicului asupra aceşti boli, deoarece Naomi crede că se cunosc foarte puţine despre această boală.

În acelaşi timp, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunţat o donaţie uriaşă. Acesta, âmpreună cu soţia sa, Priscilla Chan, au anunţat pe Facebook că au donat 25 de milioane de dolari Centrului american pentru controlul şi prevenţia bolilor (CDC), pentru a ajuta la luptă împotriva epidemiei de Ebola.

 

Recent, mai multe celebrităţi au acceptat să apară într-un clip de conştientizare a epidemiei la nivel global. „Ebola nu este o condamnare la moarte” reprezintă mesajul pe care vedete precum  Whoopi Goldberg, Alicia Keys, Forest Whitaker, Jeffrey Wright, Naomi Campbell sau Tony Blair, fostul prim-ministru al Marii Britanii, l-au transmis întregii lumi. Ideea a pornit de la actorul Jeffrey Wright, implicat în toate acţiunile unei fundaţii care strânge fonduri pentru cei care supravieţuiesc acestei boli (www.ebolasurvivalfund.org).

O poziţie destul de vehementă şi comentată intens de opinia publică este cea pe care a adaoptat-o omul de afaceri Donald Trump. Multimilionarul a reuşit să-şi atragă multe anitpatii şi simpatii deopotrivă, în momentul în care s-a revoltat împotriva autorităţilor americane care au decis să le aducă în ţară pe cele două cadre medicale, infestate cu virusul Ebola în timpul unei misiuni în Liberia, care s-a desfăşurat în luna august a acestui an. Trump a scris pe contul său de Twitter: “Oamenii care merg în locuri atât de îndepărtate pentru a-I ajuta pe alţii sunt de admirat, dar trebuie să suporte consecinţele!”.

Foto: Hepta

De curând, Donald Trump s-a revoltat din nou pe Twitter, de data aceasta împotriva liderului de la Casa Albă: “Domnule preşedinte Obama, de ce trimiţi 4.000 de soldaţi inocenţi în Africa de vest ca să lupte cu Ebola? Şi, apropo, opreşte toate zborurile care ajung în Statele Unite, acum!”.

Nici Chris Brown nu s-a lăsat mai prejos şi a scris pe contul său de Twiiter: Nu ştiu ce să zic… Dar cred că epidemia asta de Ebola este o formă de control a populaţiei”.

Iar tânăra rapperiţă de origine australiană Iggy Azalea a transformat Ebolo într-o înjurătură la adresa paparazzilor. În timp ce era urmărită de fotografi pe stradă, aceasta s-a enervat atât de tare încât i-a strigat unui paparazzo “Sper să ai Ebola. Sper să mori!”.

Cam în aceeaşi notă a reacţionat şi la Katie Hopkins, o fostă vedetă de televiziune care se numără printre cele mai antipatice vedete din mass-media britanică. De ce nu este iubită? Pentru că s-a îngrăşat aproape 25 de kilograme – iar acum se chinuie să slăbească – doar pentru a le demonstra supraponderalilor că este doar vina lor. Şi nici declaraţiile ei despre epidemia care este în atenţia întregii lumi, citate de torontosun.com, nu i-au crescut popularitatea. “Mai degrabă admir eficienţa virusului Ebola. Din perspectiva crizei malthusiene sau a strategiilor de marketing, este dincolo de reproş”.

Mai nou, Ebola a juns şi subiect de serial TV. Producătorii Ridley Scott şi Lynda Obst lucrează la o miniserie de televiziune, bazată pe cartea „The Hot Zone” a lui Richard Preston, publicată în 1994, despre izbucnirea epidemiilor de febră hemoragică, inclusiv cea provocată de virusul Ebola.

Conform Mediafax, acest serial va fi produs de studiourile de televiziune Fox, după un scenariu adaptat de Jeff Vintar. Proiectul este în planurile celor doi producători de mulţi ani, Ridley Scott şi Lynda Obst cumpărând drepturile de ecranizare a cărţii lui Richard Preston la puţin timp de la publicarea sa. Aceştia au început însă să lucreze la ideea unui serial TV pe tema Ebola abia în ultimul an.

Ce este Ebola?

Febra hemoragică Ebola s-a soldat în acest an cu 4.493 de morţi din 8.997 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii realizat la 12 octombrie şi publicat miercuri la Geneva. Boala virală Ebola sau febra hemoragică Ebola este o boală infecţioasă virală severă, cu o rată de letalitate de până la 90% la om (cea mai mare mortalitate într-o boală infecţioasă, cu excepţia rabiei).

Cătălina Matei