Efectele monogamiei, pozitive sau negative?

28 02. 2014, 12:45

Descoperirea publicată miercuri nu este o scuză pentru bărbații care s-au îndepărtat de partenerele lor, ci, mai degrabă un indiciu despre evoluția inteligenței, relatează The New York Times.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Studiul a fost realizat de Brian Hollis și Tadeusz J. Kawecki, biologi la Universitatea din Lausanne, în Elveția. Cei doi au analizat o specie de muște numită Drosophila melanogaster, cunoscută și drept musculița de oțet, care are, în mod normal, un stil de viață poligam.

Pentru a-și găsi o parteneră pentru împerechere, de multe ori, masculul se luptă cu alte exemplare, pentru întâietate, după care își alege perechea. „Masculii generează o serie de sunete specifice folosindu-și aripile, un fel de cântec de împerechere”, spune dr. Hollis.

Femelele virgine cedează, de obicei, cântecelor, însă cele care s-au împerecheat de curând sunt mai predispuse să refuze avansurile masculilor. „Dacă nu sunt interesate, îi lovesc [pe masculi] cu picioarele din spate”, adaugă Hollis. După câteva zile, totuși, femelele pot alege să se împerecheze din nou.

Cite;te mai multe detalii despre efectele monogamiei, pe Mediafax.ro