Ejacularea rapida sau precoce

Redacția / 24.01.2008, 15:48
Ejacularea rapida sau precoce
Ejacularea rapida sau prematura este un act neconontrolat, inainte sau la scurt timp dupa penetrare, cu o stimulare sexuala minima.

Ejacularea rapida sau prematura este un act neconontrolat, inainte sau la scurt timp dupa penetrare, cu o stimulare sexuala minima si inainte ca respectiva persoana sa si-o doreasca. Ejacularea precoce este una din cele mai obisnuite disfunctii sexuale masculine si poate afecta orice barbat la un moment dat. Este totusi mai des intalnita la tineri (din cauza unei noi partenere, situatii diferite). O cauza precisa nu se cunoaste. Experienta sexuala acumulata poate invata barbatul sa se controleze si sa intarzie orgasmul.

Factori psihologici pot cauza ejacularea rapida sau precoce. De asemenea, medicamentele, leziunile, problemele hormonale, fumatul sau alcoolul pot fi de vina.

Ca remediu se poate consulta un specialist (pentru terapie sexuala) sau ca o prima incercare, folosirea prezervativului.

Mai puteti face un exercitiu (sau puteti pune prietena):

-incepeti gradual stimularea penisului, oprindu-va inainte de ejaculare;

-odihniti-va si opriti stimularea 1 minut;

-reluati stimularea, reducand sau oprind stimularea pana cand probabilitatea de ejaculare a trecut;

-repetati totul de 4-5 ori pana cand va dati seama cand sunteti pe punctul de ejaculare. apoi lasati ejacularea sa aiba loc.

Aceasta tehnica de masturbare poate fi modificata pentru actul sexual si este numita tehnica strangerii. Partenera strange ferm penisul la baza sa. Folositi degetul mare si aratatorul si strangeti imediat inainte de a se produce ejacularea. Senzatia de ejaculare iminenta va ceda. Poate exista o reducere in gradul de rigiditate a erectiei, pana cand stimularea reincepe.

Incercati cat de mult sa va pastrati un ritm regulat de respiratie. In timpul actului sexual nu va ganditi cum sa va simtiti voi mai bine, ci la partenera, la placerile ei. Problema poate fi rezolvata si cu o partenera stabila.