Ela Crăciun şi-a încărcat bateriile în Istanbul! (FOTO)

De: Nicoleta Nicolae / 29.05.2015, 07:00
Ela Crăciun şi-a încărcat bateriile în Istanbul! (FOTO)
Ela şi-a luat o mult visată pauză şi a plecat într-un week-end prelungit în cel mai mare oraş din Turcia – cosmopolitul Istanbul, un loc care musteşte a istorie stufoasă, tradiţii seducătoare şi influenţe culturale şi în care trăiesc peste 14 milioane de oameni, dar în care energica Ela s-a simtit perfect!

Moscheea Albastră, Hagia Sofia, Palatul Topkapî, Marele Bazar, Basilica Cisterne, Palatul Dolmabahce sunt doar câteva dintre obiectivele turistice faimoase pe care Ela le-a vizitat cu drag şi care i-au inundat sufletul cu emoţii. Străduţele înguste şi care te ademenesc cu aerul lor bizantin, negustorii cu priviri şirete, dar plini de umor, buticurile care abundă în mărfuri care-ţi fac negreşit cu ochiul, dar mai ales năbădăiosul Bosfor care îi creează Istanbulului acea personalitate „duplicitară“ – cu malul european şi cu latura sa asiatică -, i s-au întipărit Elei pe retină şi în inimă şi, prin urmare, s-a simţit provocată să îşi împărtăşească experienţa pe blogul personal.

Aşadar, dacă intri pe, elacraciun.ro, vei descoperi în plus impresii la „cald“ despre scurta, dar intensa mini vacanţă pe care a petrecut-o Ela alături de soţul ei la Istanbul. Desigur că experienţa ei a inclus pe harta de turist curios şi restaurante cu specific turcesc, degustări inedite de deserturi speciale şi răsfăţuri tradiţionale absolut delicioase, precum kunefe (un fel de plăcintă cu brânză de capră). Oraşul acesta magic cu aromă puternic orientală ştie însă să se alinieze şi trendurilor mondiale, aşa că Ela a povestit amuzată cum în aglomerata piaţă Taksim a încercat cel mai bun hamburger din lume.

Experienţe memorabile, mii de paşi care au condus-o pe itinerarii interesante (şi pe care i-a transformat în kilometri parcurşi cu ajutorul unei aplicaţii isteţe), faleze pe care şi-a tras sufletul, doar pentru a porni mai departe şi un cuib de odihnă noctură regăsit într-un hotel boem din Centrul Vechi al oraşului – toate acestea fac parte din recenta călătorie a Elei, pe care a imortalizat-o cu zeci de fotografii superbe.