Ele sunt 10 dintre actriţele care au apelat la transformări drastice pentru a se apropia de Oscar!

Apropo.ro / 07.01.2015, 14:42
Ele sunt 10 dintre actriţele care au apelat la transformări drastice pentru a se apropia de Oscar!
Uneori, în cinematografie, transformarea într-un anume personaj nu vine numai din interior, ci este nevoie de ajutor cosmetic. Atunci când vine vorba de carieră, unele actriţe celebre se transformă complet, în timp ce altele nu au nevoie de prea mari “intervenţii” de machiaj pentru a deveni de nerecunoscut şi a intra astfel în pielea personajului pe care îl joacă. Iată 10 dintre actriţele care sunt aproape de nerecunoscut în filme!
1. Jennifer Aniston
 
 
Pentru rolul din filmul “Cake”, Jennifer Aniston a fost nevoită să se schimbe radical. Actriţa a interpretat personajul Claire Simmons, o femeie disperată, care a ajuns în situaţia de a decide dacă mai vrea să trăiască sau vrea să-şi curme suferinţa. Durerile de spate şi picioare au făcut-o pe Claire dependentă de calmante şi alcool şi i-au schimbat felul de a relaţiona aşa încât i-a îndepărtat pe toţi cei dragi din viaţa ei.  Lui Aniston i s-a realizat, cu ajutorul machiajului, o cicatrice pe faţă şi, de asemenea, actriţa a trebuit să poarte la filmări o proteză pe spate, ceea ce a făcut-o să arate extrem de diferit faţă de imaginea cu care ne-a obişnuit. Este posibil ca această transformare a lui Jennifer Aniston pentru filmul “ Cake”, să-i aducă curând  un Premiu Oscar!
 
 
2. Anne Hathaway
 
 
Pentru a juca personajul  Fantine din  “Les Miserables” , Anne Hathaway a slăbit 11 kilograme şi a fost nevoită să se tundă scurt. Această schimbare de look nu a fost însă în zadar, pentru că într-un final visul lui Anne Hathaway s-a împlinit: a luat Oscarul  în 2013 pentru rol secundar feminin din “Les Miserables”.
 
 
3. Natalie Portman
 
 
Natalie Portman a slăbit 9 kilograme pentru rolul  din  “Black Swan”. Pentru că Portman a jucat excelent şi pentru că momentele de tensiune din film au fost foarte bine construite, acest  lucru a făcut-o să câştige Oscarul pentru cea mai bună actriţă în 2011.
 
 
 
 
4. Halle Berry
 
 
Halle Berry a fost prima femeie afro-americană care a  câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţa în anul 2002,  pentru rolul său din filmul “Monster’s Ball” . În comparaţie cu aspectul său  obişnuit, Halle Berry a apărut  în film fără machiaj şi alte “artificii de imagine”.
 
 
 
5. Nicole Kidman
 
 
Transformare lui Nicole Kidman pentru rolul Virginiei Woolf din filmul “The Hours” este remarcabilă. Specialiştii în make-up s-au întrecut pe sine, i-au reconstruit forma nasului şi au făcut-o să pară de-a dreptul o altă persoană, Kidman fiind extrem de dificil de recunoscut.
Vorbind despre acest proiect, australianca a mărturisit că personajele lui Woolf au avut un impact profund asupra ei: „Este foarte interesant felul în care personajele te găsesc într-un moment al vieţii când ai cu adevărat nevoie de ele. Nu eram în cea mai bună dispoziţie în acea perioadă, dar ea a reuşit să mă facă să-mi adun energia”.
 
În 2003, Nicole Kidman a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă, pentru interpretarea din filmul „The Hours”. 
 
 
6. Charlize Theron
 
 
Charlize Theron joacă un criminal în serie în filmul  “Monster”, care  i-a adus premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 2004. Pentru această producţie, actriţa a trebuit să se îngraşe  în jur de 20 de kilograme, şi-a ras sprâncenele şi a purtat dinţi falşi. Mai mult decât atât, machiajul o face de nerecunoscut, pielea de pe faţă făcând-o să pară îmbătrânită şi neîngrijită . Theron a declarat că urăşte rolurile care îi cer să-şi modifice greutatea corporală. Actriţa sud-africană a fost pusă de două ori în faţa unei asemenea situaţii: în filmul “Sweet November“, unde a apărut alături de Keanu Reeves în rolul unei bolnave de cancer,  pentru care a trebuit să slăbească considerabil, iar în filmul “Monster”, pentru care a fost distinsă cu premiul Oscar, a trebuit să se îngraşe.
 
 
Charlize Theron a recunoscut ca fluctuaţiile de greutate din filmele în care  a jucat au făcut-o să se simtă  extrem de incomod. “Ţin minte că mi-era frig, mi-am strâns mâinile în jurul corpului şi mi-am simţit coastele şi oasele. M-am simţit extrem de neatrăgătoare” a mai spus vedeta.
 
 
 
7. Angelina Jolie
 
 
A jucat în „Girl, Interrupted” şi a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă în anul 2000. Angelina Jolie a interpretat o sociopată, iar pentru acest rol actriţa a trebuit să slăbească destul de mult. Schimbarea este vizibilă, iar personajul pe care îl joacă  deloc atrăgător.
 
 
 
8. Hilary Swank
 
 
Filmul “Boys Don’t Cry” este inspirat de povestea adevărată a unei fete care a fost omorâtă pentru că şi-a dorit să fie băiat. Hilary Swank nu a depus mari eforturi pentru a intra în pielea personajului său din acest film. O tunsoare  scurtă şi un machiaj au transformat-o pe frumoasă actriţă într-un băieţel. Ea a jucat rolul Tinei Brandon, o fată care se dă drept băiat profitând de posibilitatea de a-şi inversa numele. Filmul i-a adus un  Oscar  lui Hilary Swank în anul 2000.
 
 
 
9. Meryl Streep
 
 
Este una dintre cele mai bune actriţe de la Hollywood , iar în 2012 a câştigat premiul Oscar pentru rolul Margaret Thatcher  din filmul “Doamna de Fier”. 
Meryl Streep intră în pielea unui personaj pe care nu foarte multe femei ar fi avut curajul să îl interpreteze: Margaret Thatcher, Doamna de Fier a Marii Britanii. Actriţa a reuşit o transformare uluitoare şi a mărturisit că s-a documentat intens pentru acest rol.
 
 
 
10. Renee Zellweger
 
 
Actriţa a fost nominalizată în 2002 pentru rolul lui  Bridget Jones în “Bridget Jones Diary”. Renee Zellweger s-a îngrăşat 10 kilograme pentru acest film şi deşi nu a câştigat Oscarul pentru această interpretare, Bridget Jones este unul dintre rolurile sale cele mai memorabile.