Ele sunt celebrităţile care au abandonat şcoala

De: Pusa Toader / 21.09.2014, 08:00
Ele sunt celebrităţile care au abandonat şcoala
Multe dintre vedetele de la Hollywood au considerat că nu au nevoie de şcoală în viaţă pentru a face bani şi carieră.

1. Hilary Swank

vedeta

Este mândra posesoare a multor bine-meritate premii, dar diploma de bacalaureat nu este printre ele. 

Hilary Swank a abandonat şcoala la vârsta de 16 ani. La 18 ani, în timp ce colegele ei din liceul South Pasadena din California se pregăteau pentru banchet, ea debuta în filmul Buffy the Vampire Slayer.

Hilary Swank a declarat că, pur şi simplu, nu şi-a găsit locul în şcoală.

2. Catherine Zeta-Jones

vedeta

Frumoasa actriţă originară din Scoţia a abandonat şcoala Dumbarton House School din Swansea pe când avea doar 15 ani, mutându-se in Londra pentru a participa la cursurile şcolii The Arts Educational School, din dorinţa de a ajunge actriţă.

Catherine era obişnuită cu apariţiile pe scenă, performând în teatrele locale încă de la o vârstă fragedă. La vârsta de 21 de ani a prins primul ei rol important în „Les 1001 Nuits”.

3. Nicolas Cage

vedeta

Primul lucru de menţionat – numele de familie al lui Nicholas Cage este Coppola, şi, da, are legătură cu Francis Ford Coppola. Este chiar nepotul lui.

Nicolas Cage a studiat teatrul la liceul Beverly Hills, dar a abandonat şcoala la vârsta de 17 ani, pentru a-şi urmări visul de a ajunge actor. Un an mai târziu a primit un rol in serialul Best of Times.

4. Tom Cruise

vedeta

În timpul copilăriei, acest guru in Scientologie vroia să devină preot. După ce a participat la câteva cursuri de actorie s-a răzgândit in privinţa a ceea ce vrea sa devină când o să fie mare.

Tom Cruise a abandonat şcoala la vârsta de 18 ani, imediat după ce a absolvit şi s-a mutat in New York pentru a-şi urmări visul.

5. Christina Applegate

vedeta

Cu toţii am fost indrăgostiţi de ea pe vremea când o interpreta pe fiica prostuţă a lui Al Bundy, în serialul de succes „Married… With Children”.

Mama Christinei a fost actriţă, iar tatăl ei a fost producător, aşa că nu a durat mult până să-i intre „microbul” in sânge.

A făcut liceul la Excelsior High School în Hollywood, dar la vârsta de 15 ani a primit rolul adolescentei din serialul „Married… with Children” şi a abandonat liceul fără să stea prea mult pe gânduri.

6. Robert De Niro

vedeta

Robert de Niro a făcut două licee private, însă nu a reuşit să termine niciunul.

În 1960, chiar înainte de a împlini 17 ani, a abandonat şcoala pentru a participa la cursurile conservatorului Stella Adler şi Lee Strasbergs Actors Studio.

Rolul din „The Godfather” i-a adus primul său Academy Award.

7. Robert Downey Jr.

vedeta

Primul rol al lui Robert Downey Junior a fost în 1970, la vârsta de 5 ani, în filmul „Pound”, – scris şi regizat de către tatăl său.

La vârsta de 16 ani, după ce părinţii lui au divorţat, a abandonat liceul Santa Monica.

Tatăl lui era cunoscut pentru dependenţa de droguri, băgându-l şi pe fiul lui în cercuri viciioase. Robert Downey Jr. a recunoscut că şi el a consumat ani buni droguri.

Cariera lui a luat amploare în anii 1980 şi pe la începuturile anilor 1990. Mai apoi, a decăzut din cauza drogurilor, dar a reuşit să revină in forţă cu rolurile Iron Man şi Sherloch Holmes.

8. Cameron Diaz

vedeta

Fata cu râsul molipsitor visa de mică să devină model. A facut liceul Long Beach Polytechnic din California, pe care l-a abandonat la vârsta de 17 ani pentru a urma cursurile Elite Model Management.

Cariera în modă i-a deschis uşa spre Hollywood. La vârsta de 22 ani, Cameron Diaz a primit primul ei mare rol în filmul „Masca”, unde l-a avut partener pe comicul Jim Carrey.

9. John Travolta

vedeta

Rolurile din „Grease” şi „Saturday Night Fever” l-au transformat în idolul adolescenţilor, dar în viaţa reală John Travolta nu a reuşit să îşi termine studiile.

Mai mult decâ atât, îndrăgitul actor nici măcar nu era popular la vremea respectivă, pentru că era ocupat cu cursurile de dans şi actorie.

La 17 ani, Travolta a abandonat liceu pentru o carieră în actorie, la New York.

10. Drew Barrymore

vedeta

Şcoala nu a fost niciodată o prioritate pentru Drew Barrymore. La vârsta de 7 ani, actriţa primea primul ei rol în „E.T. The Extra-Terrestrial”, iar la 13 ani vizita pentru prima oară un centru de reabilitare.

Era clasa a 11-a când Barrymore s-a decis să abandoneze studiile. Dar asta nu a împiedicat-o să devină una dintre cele mai talentate actriţe de la Hollywood.

11. Johnny Depp

vedeta

Când Johnny Depp s-a hotărât să renunţe pentru prima oară la şcoală a făcut-o în intenţia de a deveni rocker. La 13 ani intra în trupa locală The Fame, anul fiind acelaşi în care şi-a pierdut şi virginitatea… cu o fată care îi însoţea pe băieţi în turnee.

La 15 ani, Johnny Depp nu mai avea nicio treabă cu şcoala: „Am făcut liceul doar trei ani. Eram în al treilea an şi nu îmi doream să fiu acolo. Eram plictisit din cale afară şi uram asta”.

Trupa din care făcea parte s-a bucurat de un succes local, însă mutarea în Los Angeles şi întâlnirea lui Nicola Cage l-au făcut să apuce calea actoriei.

12. Jim Carrey

vedeta

Nu ai nevoie de o diplomă ca să faci acele mutre hazlii. Jim Carrey ne-a făcut să râdem, ne-a făcut să plângem, dar nu a apucat nici până în prezent să îşi termine studiile, chiar dacă era un elev de nota 10.

Când mama lui s-a îmbolnăvit, micuţul Jim a fost nevoit să renunţe la şcoală pentru a munci mai mult. Şi-a ajutat astfel familia, care a locuit într-o rulotă o perioadă de timp.

La 18 ani, primea primul său rol în „All Night Show”, imediat după ce s-a mutat în Toronto împreună cu toată familia.

13. Al Pacino

vedeta

Al Pacino este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni actori ai Hollywood-ului! A interpretat roluri clasice în „The Goodfather”, „Scarface” şi „Scent of a Woman”, cel din urmă aducându-i şi primul Oscar, pentru „cel mai bun actor”.

Cu toate astea, Al Pacino nu a fost niciodată un elev model. A abandonat şcoala la 17 ani şi a ales să intre într-un grup teatral underground.

La 21 de ani, era arestat pentru deţinerea unei arme, dar asta nu l-a împiedicat să rămână un mare fan al lui William Shakespare şi să se zbată pentru un loc fruntaţ în cinematografie.

14. Quentin Tarantino

vedeta

Este unul dintre cei mai buni producători de filme din lume şi are un portofoliu plin cu filme de Oscar, printre care „Pulp Fiction”, „Inglorious Bastards” şi „Django Unchained”.

Quentin Tarantino este exemplul perfect că nu îţi trebuie diplomă de la şcoală ca să fii un geniu.

Tarantino a abandonat şcoala la doar 16 ani, fiind de părere că poate învăţa mai bine singur.

15. Prinţesa Diana

vedeta

Prinţesa Diana lucra ca asistentă la un centru de îngrijre, atunci când l-a cunoscut pe Prinţul Charles, nicidecum ca educatoare. Nu avea nicio calificare ca învăţătoare.

Lady Di nu şi-a luat nici măcar diploma de studentă. Ea a picat la testele pe care studenţii britanici le dau la vârsta de 16 ani, aşa că s-a mutat la o şcoala din Elveţia, însă nici acolo nu a reuşit.