Ema Pendiuc a participat a patra oară la Cannes

De: Cătălina Matei / 30.05.2014, 07:00
Ema Pendiuc a participat a patra oară la Cannes
Amfitrioana emisiunii TVR 2 „Drumul succesului” a fost prezentă cu două filme la Festivalul de Film de la Cannes.

Director al Şcolii ”Micile Vedete”, producător a două filme selecţionate şi participante la festivalul de la Cannes şi actriţă într-unul dintre aceste filme, Ema Pendiuc a încheiat ce-a de-a patra participare la prestigiosul festival.

Chiar dacă anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes nu a participat niciun film de lungmetraj românesc, la secţiunea de scurtmetraj, România a fost foarte bine reprezentată. Astfel, la secţiunile Short Film Corner  şi Romanian Short Waves, România a fost reprezentată cu succes şii de filmele Emei Pendiuc „Aventurile Micilor Vedete în parc” şi „Micile Vedete descoperă secretul magneţilor”. Acestea sunt două filme pentru copii produse în cadrul Şcolii româneşti de Film şi Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” – pe care Ema Pendiuc o conduce, alături de echipa sa.

Cele două pelicule au fost selecţionate dintre mii de alte candidaturi, au fost înscrise în catalogul oficial şi au fost proiectate în cadrul Festivalului de la Cannes, ediţia 2014, participarea lor beneficiind de sprijinul Institutului Cultural Român.

În filmul „Micile Vedete descoperă secretul magneţilor”, Ema Pendiuc a jucat alături de peste 35 de copii, exerciţiu care îi va fi foarte folositor de 1 iunie. Astfel, de Ziua Porţilor deschise pe care TVR o organizează de Ziua Copiilor, Ema Pendiuc va avea o sarcină dificilă, dar plăcută – alături de colegii ei. Împreună cu Liana Stanciu şi celelalte vedete de la TVR 2, Ema va încerca să le explice prin joc şi joacă, tuturor vizitatorilor, cum poti să ajungi să parcurgi „Drumul succesului”.