Ethan Hawke, în rolul lui Chet Baker într-un film biografic despre cântăreţul de jazz

De: Cătălina Matei / 25.10.2014, 09:00
Ethan Hawke, în rolul lui Chet Baker într-un film biografic despre cântăreţul de jazz
Actorul Ethan Hawke va juca rolul principal într-un film biografic despre trompetistul de jazz Chet Baker, pelicula intitulându-se "Born to be blue", iar filmările vor debuta în prima parte a anului viitor.
Actorul american Ethan Hawke, în vârstă de 43 de ani, va juca în filmul „Born to be blue”, rolul celebrului muzician de jazz Chet Baker, care cânta la trompetă şi care a murit în 1988, la vârsta de 58 de ani, potrivitcontactmusic.com.
Regia şi scenariul peliculei aparţin canadianului Robert Budreau, celebru mai ales pentru filmul „That Beautiful Somewhere”, din 2006, scrie Mediafax.
 
„Born to be blue”, ale cărui filmări vor debuta la începutul anului 2015, va prezenta mai ales perioada de final a vieţii lui Chet Baker, când a revenit în peisajul muzical după ani de luptă cu dependenţa de droguri.
 
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
Chet Baker a fost o vedetă a jazzului american în anii 1950, cântând atât cu vocea, cât şi la trompetă. Din cauza dependenţei de droguri, cariera promiţătoare a fost distrusă de o serie de condamnări cu închisoare. Artistul îşi amaneta frecvent instrumentele pentru a-şi cumpăra droguri.
 
La finalul anilor 1970 şi în anii 1980, Baker s-a bucurat de o revenire în lumea muzicală, în afara Statelor Unite ale Americii, cântând mai ales în Europa şi înregistrând albume pentru case de discuri obscure. Aceste discuri, deşi sunt rare, sunt considerate a fi cele mai bune materiale muzicale din cariera lui Baker.
 
Muzicianul a fost găsit mort, pe 13 mai 1988, în camera sa de hotel din Amsterdam, Olanda. Avea 58 de ani, iar decesul a fost cauzat de o serie de leziuni la cap provocate accidental. Anchetatorii au găsit droguri în camera de hotel, iar autopsia a arătat prezenţa stupefiantelor în organismul artistului.
 
Actorul Ethan Hawke, care seamănă destul de mult fizic cu artisul pe care îl va interpreta în noua peliculă, a cunoscut faima ca actor de cinema în urmă cu mai mult de două decenii, începând cu filme precum „Cercul poeţilor dispăruţi/ Dead Poets Society” şi „Cu picioarele pe pământ/ Reality Bites”, şi continuând cu „Gattaca” şi „Zi de instrucţie/ Training Day”, pentru cel din urmă Hawke primind şi o nominalizare la Oscar.