Europenii vor etichete eficiente

13 06. 2008, 10:42

Conform unui studiu al Biroului Organizatiilor de Consumatori Europeni (BEUC), 80 la suta dintre consumatorii europeni au declarat ca nu inteleg sistemul actual de etichetare a produselor alimentare si vor inlocuirea lui cu unul mai eficient.

Reprezentanti ai Comisiei Europene, organizatiilor de consumatori, producatori si medici au incercat sa ajunga la o intelegere privind maniera cea mai eficienta de etichetare a produselor alimentare, astfel incat sa vina in ajutorul celor care vor sa aiba o dieta echilibrata si sanatoasa si sa cunoasca aportul zilnic de diferiti nutrienti.

Foarte populara s-a dovedit metoda adoptata deja de Marea Britanie, care a elaborat o prezentare tip „semafor“. Aceasta prevede ca ingredientele si produsele nesanatoase sa fie prezentate cu/pe fond rosu, cele normale cu galben si cele mai sanatoase cu verde. „Codul culorilor este foarte relevant si eficient. In doar 3 luni de la implementare s-a observat o crestere cu 10 procente la vanzarea produselor verzi si o scadere cu 12 procente la cele rosii. In plus, aceasta maniera de etichetare s-a dovedit a fi un stimulent si pentru producatori, de a face alimente mai sanatoase“.

Citeste mai mult despre problema etichetarii produselor alimentare, in Gandul