EXCLUSIV – Apropotv.ro l-a întâlnit pe Jackie Chan! (GALERIE FOTO)

De: Cătălina Matei / 11.09.2014, 17:03
EXCLUSIV - Apropotv.ro l-a întâlnit pe Jackie Chan! (GALERIE FOTO)
Marele actor Jackie Chan, originar din Hong Kong, a ajuns în România în urmă cu ceva timp şi a apărut în faţa presei purtând o ie românească.

Actorul Jackie Chan a ajuns în ţara noastră cu un avion privat, după un zbor de 11 ore, şi s-a cazat la Hotel Raddison, chiar dacă stă doar şase ore în România, şi nu a avut cerinţe speciale.

 

El era însoţit de Ziyi Zhang – actriţa din filmul „Memoriile unei gheişe”, care purta tot o ie românească. Ea va sta ceva mai mult la noi şi chiar va vizita, mâine, compania Castel Film.

După conferinţa de presă în care a vorbit despre cele mai recente lungmetraje ale sale – „Zodiacul Chinezesc”, respectiv „The Grandmaster” – lansate în cadrul Zilelor Filmului Chinezesc, actorul a mers într-o altă cameră special amenajată pentru star.

Aici s-a întâlnit cu Ramona Bădescu, Bobby Păunescu, dar şi cu reporterul Apropotv.ro, Dana Popa.


 
Am aflat, astfel, că Jackie este interesat de România şi le-a cerut organizatorilor un ghid cu obiectivele turistice din Bucureşti.


Înainte de vizionarea filmului „Zodiacul chinezesc”, la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, legendarul actor a ţinut un scurt, dar interesant discurs: „Timp de 53 de ani, am făcut şi am vizionat filme, învăţ din filme. Filmul m-a ajutat să cunosc lumea şi culturile popoarelor. Sunt convins că prin festivalurile reciproce organizate în România şi în China, cele două popoare se vor cunoaşte şi mai mult. Sper ca acest festival să se organizez anual. Mulţumesc publicului român şi chinez, care m-au sprijinit atâţia ani. Sper să vă placă de mine, de filmul meu”.
 

Apoi a făcut o defilare pe scenă, prezentând ia pe care o purta cu mândrie: „Port frumosul port românesc”. Ulterior, glumind cu prietenii, a spus că – în această seară – o licitează pe eBay.

Jackie Chan, în vârstă de 60 de ani, este actor, coregraf de lupte, comediant, regizor, producător, expert al artelor marţiale, scenarist, antreprenor, cântăreţ şi cascador. Practică meseria de actor încă din anul 1960 şi a apărut în peste 100 de filme…


 

Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc în România este organizat de Casa Româno-Chineză şi Ministerul Culturii, în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti şi Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune din China, de joi, până pe 22 septembrie, în Bucureşti, Craiova şi Arad.

În Capitală, evenimentul Zilele Filmului Chinezesc se va desfăşura de joi până pe 18 septembrie, la cinematograful Union, deschiderea urmând să aibă loc joi seară la Grand Cinema Băneasa.

Programul festivalului mai include filmele „Beijing Love Story”, de Chen Sicheng, „The Flying Swords of Dragon Gate”, de Tsui Hark, şi „Full Circle”, de Zhang Yang.

Dana POPA