EXCLUSIV. Lucian Mîndruţă are o nouă emisiune!

De: Cătălina Matei / 02.09.2013, 08:00
EXCLUSIV. Lucian Mîndruţă are o nouă emisiune!
După foarte mulţi ani petrecuţi în presa scrisă şi în televiziune, Lucian Mîndruţă revine cu o nouă emisiune. De data aceasta, pe online. ”Schimbă vorba” va putea fi urmărită pe canalul Gândul Live, iar detaliile despre noul format le-am aflat tot... online!

– Cât timp ţi-a luat să concepi noul format?

Cam 10 minute, din care în jur de 2 m-am gândit şi de restul am scris. Se numeşte „Schimbă vorba”, un titlu pe care l-am luat din expresia „Şase, schimbă vorba”, pe care o foloseam în şcoala generală când se apropia vreun prost. Asta ca să fie clar şi targetul.

– Va fi difuzată zilnic?

Va fi difuzată când va vrea publicul, pentru că e o emisiune online, iar în online nu mai există ore, ci doar chef de a vedea ceva neobişnuit, smart, ne-sexy (nu am asistentă, iar când voi avea va fi o tocilară urâţică). Dar va fi şi pe canalul Gândul Live în premieră, la ora 9, seara. Din toamnă asta, nu dau data încă, sunt superstiţios.

– Dar despre decor ce poţi să-mi spui?

Decorul e virtual, adică e o minciună de la un capăt la altul, în contrast cu emisiunea, care, pentru prima oară în istorie spune tot adevărul despre absolut tot. Fireşte, nu în fiecare zi, doar când o să am eu chef.

– Ce formă vor avea „mondenismele” în noua ta emisiune?

Vom aborda subiectele mondene în măsura în care ne enervează, ne stau pe cap, ne irită şi duc ţara într-o direcţie greşită. De exemplu, nu ne vom lega de apetitul Oanei Roman, pentru că ni se pare OK să încurajăm consumul, dar în schimb vom interveni acolo unde ni se pare ca Bianca Drăguşanu intră într-un con nemeritat de umbră, dacă nu cumva chiar un cilindru sau un tetraedru de umbră.

– Şi cât de diferit este, din punctul tău de vedere, mediul online faţă de TV?

E simplu: la TV eşti celebru pentru că faci lucruri bune şi frumoase. În online, e fix invers.

– În on-line există prompter?

Da, există, pentru că eu ţin minte doar lucrurile esenţiale, cele mai multe din copilărie: Legea lui Boyle-Mariotte şi prima mea bicicletă, care cred că era roşie. În rest, trebuie să citesc de undeva. Nu mă întrebaţi ce citesc, că uit imediat. Cam aşa e şi cu emisiunea asta. Sincer, eu n-o recomand. De fapt, o să mă lupt să n-o vedeţi!

– Dar… bâlbe? La un moment dat, în perioada în care activai în televiziune, îţi făcuseşi un brand din bâlbe…

Nu, domnul Huidu mi-a făcut un brand din bâlbe, pentru care i-am mulţumit prieteneşte. Acum, culmea ironiei, vorbesc mai bine ca el.

– Ţi-e dor de TV?

Da, şi mi-am propus să-mi cumpăr unul în sufragerie, să văd dacă îmi trece. Dacă nu, o să strâng bani să-mi cumpăr şi o televiziune.

– De ce ţi-ai îndreptat atenţia spre monden? e adevărat, ai mai avut o încercare în „domeniu”, cu „Pâine şi circ”, la Antena 1…

Emisiunea asta nu e despre monden: e despre social. Despre critică socială. Vorbim şi râdem de societatea noastră, cu staruri, politicieni, cutre şi şmecheri.

– Pe Facebook eşti destul de virulent. De exemplu, comentariile tale legate de Andreea Marin au stârnit ceva vâlvă în presă tabloida. Ai ceva personal cu ea?

Presa a interpretat prost. Am toată admiraţia pentru ea şi mi-e dragă personal.

 

– Vei avea şi invitaţi în noul format?

Da. Adică voi invita lumea, o să văd cine-o să vrea să vină. Dacă n-o să vrea nimeni, atunci am să vorbesc eu mai mult. Şi sunt nevorbit, aşa că mai bine vă prezentaţi când vă sun, OK?

 

– Cât de „acid” vei fi cu vedetele?

Exact cât merită nişte oameni care au dat României modelul „de ce să fiu prost să învăţ când pot să bat mingea sau să-mi pun fustă scurtă şi să mă duc la pagina 5?”. Mai pe scurt: foarte. Şi nu doar cu vedetele, ci şi cu oamenii publici. E un serviciu public pentru oamenii care, ca şi mine, au copii şi încă nici un model valid în viaţa să le arate cu degetul.

 

Cătălina Matei