Expoziţie de pictură – “Univers”

Redacția / 04.12.2014, 16:39
Expoziţie de pictură – “Univers”

Joi, 4 decembrie 2014, ora 18.00, are loc vernisajul expoziţiei de pictură “UNIVERS” a artistei Georgeta Constantinescu.

Evenimentul va avea loc la Galeria de Artă ”CALEA VICTORIEI 33” (Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, Calea Victoriei nr. 33, Sector 1), iar expoziţia va fi deschisă de Prof. Doctor NICOLAE MAREŞ, scriitor.

Expoziţia rămâne deschisă până pe 31 decembrie 2014. PROGRAM Galeria de Artă „CALEA VICTORIEI 33”: marţi – duminică, orele 12.00 – 20.00Despre Georgeta Constantinescu:

Născută în 1955 în localitatea Panciu, judeţul Vrancea, Georgeta Constantinescu a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti.

Pasionată de pictură, un autodidact desăvârşit, Georgeta Constantinescu face între 2005 – 2007 primii paşi în această lume atât de specială pe care a descoperit-o şi căreia i s-a dedicat aproape în exclusivitate.În 2007 participă la primul stagiu de pictură la Pont Aven, Franţa, iar un an mai târziu a studiat pictura şi şi-a desăvârşit tehnica, tot în Franţa, la Moulin de Perrot cu George Briata. Devine entuziasmată şi tot mai fascinată de posibilităţile de exprimare oferite de pictură, iar în perioada ce a urmat ia decizia care-i va schimba fundamental viaţa.

S-a perfecţionat în Franţa cu profesorii Michel Taupin şi Cristian Jequel (cu maestrul a studiat şi tehnica picturii la cuţit). Renunţă la activitatea de inginer informatician şi, timp de cinci ani, zi de zi, desenează şi pictează folosind aceasta nouă tehnică (”tehnica Jequel”) - ulei pe pânză la cuţit.În 2012, pentru pasiunea, munca şi timpul dedicate picturii, dar şi pentru talentul remarcabil, Georgeta Constantinescu este distinsă cu titlul de ”Pictor oficial” al Academiei de Pictură ”Moulin de Perrot”. În acelaşi an a absolvit şi primul stagiu de perfecţionare în pictura abstractă cu Giancarlo Bargoni, stagiu care a continuat şi în 2013. Întâlnirea cu Giancarlo Bargoni i-a schimbat percepţia asupra picturii abstracte şi, descoperindu-i posibilităţile infinite de exprimare se dedică total acestui gen de pictură. În vara acestui an a absolvit stagiul de pictură abstractă cu Peter Cassagrande.

Georgeta Constantinescu este manager al Galeriei de Artă ”CALEA VICTORIEI 33”.“Ultimii trei ani au fost ani de extremă solitudine, unde eu m-am întors către mine însămi pentru a-mi regăsi sufletul şi a-l pune apoi pe pânze din ce în ce mai mari. Intre timp am expus unele dintre lucrările mele în diverse galerii din Bucureşti şi Viena” (Georgeta Constantinescu , artist plastic)

Participări expoziţionale:

    2012 - Galeria SCIT Art , Bucureşti

    2013 - Galeria Calea Victoriei 33, Bucureşti

    2014 - Galeria Calea Victoriei 33, Bucureşti       

    2014 - lucrări expuse în show-room-ul Elena Caragiani, Bucureşti

Georgeta Constantinescu are lucrări în colecţii particulare din SUA, Austria, Germania, Elveţia, Franţa şi România.„Pictura sa, încă de la început explorează ca temă unică relaţia sa cu SPAŢIUL, SPAŢIUL în sens de UNIVERS. Autoarea caută să stabilească noi perspective mobile care vor face ca acest spaţiu să se lărgească progresiv până devine o altă lume. Este un amestec de spontaneitate, de gesturi rapide şi de extremă meticulozitate în construcţia imaginii prin straturi succesive de materie.

Rezultatul este impresionant. Adesea lucrările pot fi privite din toate sensurile. Nu exista nici stânga, nici dreapta, nici sus şi nici jos, straturile se suprapun unele peste altele pentru a aduce de la fond către primul plan o pânză cu culori vibrante, plină de sensuri şi viaţă.

Caracteristic acestor tablouri este lumina care traversează din loc în loc pânza. Este o luptă accerba, corp la corp, cu pânza, folosind cuţitul, pensula, mâinile, ca o construcţie în clar-obscur în care lumina este subiectul principal. În faţa unei pânze a artistei privitorul poate fi deconcertat, tulburat sau entuziasmat de explozia de culori, de semne şi sensuri, fără a putea găsi cuvintele potrivite care să fie în mod clar în armonie cu tabloul.

Artista se află ea însăşi prinsă într-o relaţie subtilă între afectivitatea sa şi mediul său. Puterea culorilor, strălucirea lor, reflectă profunzimea realităţii interioare a artistei. Tabloul devine o reprezentare a stării sale emoţionale fizice şi psihice” (Cristian Jequel, pictor, Franţa).Evenimente organizate în anul 2014 la GALERIA de ARTĂ ”CALEA VICTORIEI 33”:

- 4 martie: inaugurarea noii GALERII de ARTĂ ”CALEA VICTORIEI 33” marcată de un dublu eveniment: vernisajul Expoziţiei de sculptură a artistului Cătălin Geană şi al celei de fotografie HairDesign „ARTA se MIŞCĂ” a Cristinei Grama şi a echipei sale FASON.

- 25 martie: vernisajul expoziţiei de pictură  al artistelor  Georgiana Ionel Mesteş şi Georgeta Constantinescu

- 9 aprilie: vernisajul expoziţiei de pictură cu vânzare „ŞAPTE PICTORI”. Au expus timp de două luni artiştii plastici Anna Ravliuc, Laurenţiu Midvichi, Mariana Gavrilă-Vesa, Georgeta Constantinescu, Stela Vesa, Alina Vodă şi Florentin Vesa.

- 3 iunie: vernisajul Expoziţiei de pictură „ARHETIPURI” a artistei Mariana Gavrilă-Vesa.

- 1 iulie: Expoziţia de mozaic şi pictură „MARI ACTORI” a artiştilor Mircea Tudor Asciu şi Rozalia Lenke Puşcaş.

- 15 august: vernisajul Expoziţiei de pictură „ÎNCEPUTUL IUBIRII” a artistei Mihaela Panaitescu

- 2 septembrie: Expoziţia de pictură „JURNAL DE CĂLĂTORIE” a artistei Corina Preda Perianu,

- 16 septemebrie vernisajul Expoziţiei de sculptură „SEMNE şi PROFEŢII” a artistului Vlad Dan Perianu,

- 9 octombrie vernisajul Expoziţiei de pictură „OGLINDA TIMPULUI” a artistei Stela Vesa,

- 5 noiembrie vernisajul Expoziţiei de pictură „PRIN LOBODĂ” a artistei Alina Vodă,

- 20 noiembrie cel al expoziţiei de pictură şi sculptură “DOUÃ GENERAŢII” a artiştilor PETRE şi DIANA DÃNCILÃ.

www.galeriadeartacaleavictoriei33.ro