Fabulos! Cine a câştigat cel mai mult în 2013?

Apropo.ro / 12.12.2013, 11:45
Fabulos! Cine a câştigat cel mai mult în 2013?
Revista Forbes a alcătuit un top cu cele mai mari venituri în 2013 din muzică.

Cântăreaţa pop Madonna este cel mai bine plătită artistă din industria muzicală, cu venituri de 125 de milioane de dolari.

Pe baza veniturilor obţinute într-un interval de 12 luni, Madonna este, în acelaşi timp, cel mai bine plătită celebritate, potrivit aceluiaşi clasament alcătuit de Forbes.

Majoritatea veniturilor Madonnei, care, în 2012, s-a situat pe locul al nouălea în top, provin din încasările obţinute între iunie 2012 şi iunie 2013, în urma turneului ei mondial „MDNA”, care a înregistrat un profit brut de 305 milioane de dolari, dar şi din articolele promoţionale vândute la concerte, din colecţia de haine Material Girl şi din parfumuri.

„Este cel mai bine plătită artistă (…) şi celebritate din toate domeniile”, se arată în publicaţia Forbes.

Lady Gaga, cu încasări de 80 de milioane, a urcat în 2013 de pe locul al patrulea pe al doilea, deşi a întrerupt turneul „Born This Way Ball” din cauza unei accidentări la şoldul drept. el mai recent album lansat de Lady Gaga, „Artpop”, nu a fost luat în calcul deoarece a apărut pe piaţă după luna iunie 2013.

Cântăreaţa pop-country Taylor Swift a coborât o poziţie şi ocupă locul al treilea, cu încasări de 55 de milioane de dolari, rezultate din vânzarea celui mai recent album al său, „Red”, precum şi din campanii publicitare, vânzări de discuri şi turnee.

Revista Forbes a alcătuit topul după estimarea veniturilor brute provenite din vânzări de discuri, încasări din concerte, materiale promoţionale şi interviuri cu organizatorii concertelor, avocaţi şi manageri. S-au folosit, de asemenea, informaţii furnizate de publicaţia economică Pollstar, Asociaţia Industriei americane a studiourilor de înregistrări (RIAA) şi de sistemul de monitorizare a vânzărilor Nielsen SoundScan.

Cântăreaţa Beyoncé a ocupat locul al patrulea, cu venituri de 53 de milioane de dolari, din turneul mondial „Mrs. Carter”, linia de haine House of Dereon şi campanii publicitare.

Jennifer Lopez se află pe locul al cincilea, cu încasări de 45 de milioane din turneul ei mondial şi din concursul de interpretare a muzicii latino „Q’Viva”, de pe postul Fox.

Rihanna ocupă poziţia a şasea, cu încasări de 43 de milioane de dolari, fiind urmată în top de Katy Perry, pe poziţia a şaptea, cu 39 de milioane de dolari, şi Pink, pe poziţia a opta, cu 32 de milioane de dolari.

Cântăreaţa country Carrie Underwood, câştigătoare a concursului „American Idol” din 2005, debutează în clasament pe locul al nouălea, cu încasări obţinute din vânzarea celui mai recent album al său, „Blown Away”, şi din concerte, surclasându-le pe Mariah Carey şi Nicki Minaj, care încheie Topul 10 la egalitate, cu încasări de 29 de milioane de dolari fiecare.

Foto Hepta