„Fata dispărută” se menţine pe primul loc în box office-ul nord-american

De: Cătălina Matei / 13.10.2014, 11:13
„Fata dispărută” se menţine pe primul loc în box office-ul nord-american
Filmul "Fata dispărută/ Gone Girl", regizat de David Fincher, avându-l în distribuţie pe Ben Affleck, se menţine pe prima poziţie în box office-ul nord-american, cu încasări de 26,8 milioane de dolari de vineri până duminică.
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
Avându-i în distribuţie pe Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris şi Missi Pyle, „Fata dispărută” este un thriller care spune povestea dramatică a lui Nick Dunne (Affleck), care, la a cincea aniversare a căsătoriei sale, anunţă autorităţile că soţia lui a dispărut.
 
Sub presiunea interesului presei pentru subiect şi a investigaţiei poliţiştilor, imaginea căsniciei perfecte a lui Nick începe să fie înlocuită de suspiciuni şi întrebări. Toată lumea din jur începe să vadă minciunile şi comportamentul ciudat al bărbatului, iar în curând întrebarea esenţială este pe buzele tuturor: Şi-a omorât Nick soţia?
 
 

 
Pelicula a obţinut încasări totale de 78,28 de milioane de dolari în cele două săptămâni de la premieră, potrivitboxofficemojo.com.
 
 
 
 
 
Pe locul al doilea în topul încasărilor s-a clasat premiera „Dracula: Povestea nespusă/ Dracula Untold”, cu 23,45 de milioane de dolari. Regizat de Gary Shore şi avându-i în distribuţie pe Luke Evans, Dominic Cooper şi Sarah Gadon, filmul spune povestea hollywoodiană a lui Vlad Ţepeş, omul care a ajuns să fie cunoscut drept Dracula, după ce face un pact cu forţe supranaturale, pentru a-şi putea proteja regatul şi familia.
 
 
 
 
 
Locul al treilea a revenit filmului „Alexander şi cea mai oribilă zi/ Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day”, care a obţinut încasări de 19,1 milioane de dolari în primul weekend de difuzare în America de Nord. Pelicula este regizată de Miguel Arteta şi îi are în distribuţie pe Steve Carell şi Jennifer Garner, fiind bazată pe cartea pentru copii omonimă. Alexander, un puşti în vârstă de 11 ani, îşi doreşte ca membrii familiei sale să aibă parte de acelaşi ghinion ca şi el. Dorinţa i se îndeplineşte şi toată familia trece printr-o perioadă cu adevărat oribilă.
 
 
 
 
 
Conform Mediafax, pe locul al patrulea s-a situat filmul horror „Annabelle”, regizat de John R. Leonetti, care a obţinut încasări de16,36 de milioane de dolari de vineri până duminică.
 
„Annabelle” spune povestea unui cuplu care începe să trăiască experienţe supranaturale legate de o păpuşă veche, după ce casa lor este invadată de nişte satanişti. Filmul a obţinut încasări totale de 62,15 milioane de dolari în cele două săptămâni de difuzare.
 
 
 
 
Locul al cincilea a revenit unui film nou intrat în cinematografele nord-americane, „Judecătorul/ The Judge”, regizat de David Dobkin, cu încasări de 13,33 de milioane de dolari. Drama avându-i în distribuţie pe Vera Farmiga, Robert Downey Jr. şi Robert Duvall spune povestea unui avocat, Hank Palmer, care se întoarce în orăşelul natal unde tatăl său, judecător, este acuzat de crimă. Bărbatul încearcă să afle adevărul şi pe parcurs reia legătură cu familia de care s-a îndepărtat.
 
Filmul „The Equalizer”, cu Denzel Washington şi Chloë Grace Moretz, în regia lui Antoine Fuqua, s-a clasat pe locul al şaselea în box office-ul nord-american, în al treilea weekend de difuzare, cu încasări de 9,72 de milioane de dolari. 
 
Pe locul al şaptelea s-a situat filmul „Addicted”, nou intrat în cinematografe, cu încasări de 7,6 milioane de dolari. Filmul este regizat de Bille Woodruff şi îi are în distribuţie pe Sharon Leal, Boris Kodjoe şi William Levy.
 
Locul al optulea în box office-ul nord-american a fost ocupat de pelicula SF „Labirintul: Evadarea/ The Maze Runner”, cu încasări de 7,5 milioane de dolari. 
 
Locul al nouălea a revenit animaţiei 3D „Boxtroli/ The Boxtrolls”, care a obţinut încasări de 6,67 de milioane de dolari. Filmul este regizat de Graham Annable şi Anthony Stacchi, iar vocile personajelor aparţin unor actori ca Ben Kingsley, Jared Harris, Nick Frost şi Tracy Morgan. 
 
Pe locul al zecelea s-a clasat pelicula „Left Behind”, în regia lui Vic Armstrong şi cu Nicolas Cage în rol principal. Filmul SF a obţinut încasări de 2,9 milioane de dolari de vineri până duminică şi spune povestea unui mic grup de supravieţuitori de pe Pământ care încearcă să înţeleagă ce se întâmplă, după ce milioane de oameni dispar pur şi simplu, iar haosul creat duce la distrugerea lumii. Pelicula a obţinut încasări totale de 10,92 de milioane de dolari în cele două săptămâni de difuzare în cinematografele nord-americane.