Festivalul de Film Horror & Fantastic “Lună Plină” pregăteşte ediţia a 3-a

De: Mioara Tronaru / 21.04.2014, 00:00
Festivalul de Film Horror & Fantastic “Lună Plină” pregăteşte ediţia a 3-a
Cea de-a 3-a ediţie a Festivalului de Film Horror & Fantastic “Lună Plină”, primul festival de gen din România, va avea loc în perioada 23-27 iulie 2014, la Biertan, în Transilvania.

“Lună Plină” / ”Full Moon” este un festival competiţional, axat în exclusivitate pe genurile thriller, horror şi fantastic. Regulamentul de concurs pentru cele două secţiuni competitive (lungmetraj şi scurtmetraj) poate fi consultat la adresa http://lunaplinafestival.ro/content/regulament. Data limită la care pot fi trimise filmele însoţite de formularul de înscriere, fie prin transfer, fie prin poştă sau curier, este 20 mai 2014.

Organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi prezentat de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, “Lună Plină” va oferi, pentru al treilea an consecutiv, cele mai bune producţii horror şi fantastice, deopotrivă clasice şi moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină.

Proiecţiile vor avea loc în aer liber (Grădina Melies – 1000 de locuri şi Cinema Vertigo – 400 de locuri) şi în interior (Sala Karloff – 120 de locuri şi Studioul Ion Hobana – 180 de locuri).

Pe lângă pensiunile tradiţionale din zonă (http://lunaplinafestival.ro/content/cazare), cinefilii vor avea la dispoziţie un camping modern, precum şi un “cartier general”, situat în Piaţa Mare a oraşului, unde se va organiza un târg de mâncăruri şi băuturi tradiţionale şi produse hand made.