• Eveniment
Data:
24.09.2015
Adresă:
Google MapsBulevardul Nicolae Bălcescu 2
Locaţie:
Sala Media a Teatrului Naţional
Prezentare

Între 24-27 septembrie, la Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti, IMPRO - Festivalul Naţional de Improvizaţie prezintă spectacole de improvizaţie ce merg, în fiecare seară, de la bine-cunoscut până la absolut incredibil. 

Joi, în prima zi de Festival, spectacolul “The Bat” are loc pe întuneric, provocând spectatorii să îl „vadă” cu toate simţurile. Sâmbătă, actorul Ştefan Huluba va improviza şase personaje diferite interpretând pe rând detectivul, criminalul şi suspecţii, în solo show-ul său „…ish”. Iar duminică, în închiderea Festivalului, va avea loc un spectacol unic, ce reuneşte pentru prima dată şase improvizatori din SUA, Belgia, Israel, Irlanda şi Finlanda, „The Secret Show”.

Cei şase invitaţi ai acestei ediţii vor susţine şi o serie de ateliere de improvizaţie deschise atât profesioniştilor cât şi publicului larg.  Tim Orr improvizează din 1988 în San Francisco şi a predat improvizaţie, printre altele, la Stanford University. Inbal Lori a absolvit Colegiul de Artă Teatrală din Ierusalim şi a fondat şcoala de improvizaţie Impro TLV. Trent Pancy este fondatorul şi directorul artistic al Festivalului Internaţional de improvizaţie din Finlanda. Orla McGovern predă improvizaţie şi storytelling în întreaga lume. Dona Ursu este româncă, dar, fiind stabilită la Bruxelles, joaca in mai multe trupe din Belgia si Olanda. Niceol Blue, muzician cu rădăcini folk, îi va acompania la… laptop.

Pentru cei care doresc să afle răspunsul la întrebări precum „care a fost cel mai mare public la care aţi jucat?” sau „e important să fii actor ca să fii improvizator?” invitaţii noştri de pe meleaguri străine vor discuta cu Monica Anastase, directoarea artistică a Festivalului, sâmbătă de la ora 16.30 la sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti.

 

Programul celei de-a treia ediţii IMPRO poate fi accesat pe http://improfest.ro/program/

Biletele şi abonamentele valabile în perioada 24-27 septembrie s-au pus în vânzare şi pot fi achiziţionate de pe www.bilet.ro şi de la casa de bilete a TNB.

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații