• IMDB 6.4
  • Drama
Actori:
Vanessa Kirby, David Thewlis, Richard E. Grant
Regizori:
John Boorman
Audiența:
n/a
Țara:
Anglia
Durata:
114 min
Info:
IMDB
Nota IMDB:
6.4
Sinopsis

În vârstă de 9 ani, Bill Rohan se bucură de distrugerea şcolii sale de către o bombă Luftwaffe. După aproape o decadă, Bill îşi începe antrenamentul, în timpul Războiului din Coreea. Lui Bill i se alătură un coleg de armată scandalagiu, Percy. Nu ajung niciodată lângă Coreea, însă ambii se antrenează într-o bătălie constantă cu superiorii snobi de la bază şi ies în oraş în căutare de iubire. O prezenţă remarcată în festivaluri, filmul a obţinut premiul pentru cel mai bun soundtrack la premiile televiziunii şi filmului irlandez.

Despre perioada petrecută în ţara noastră (s-a filmat cinci săptămâni în România, trei pe Tamisa), regizorul a rămas cu o impresie foarte bună.  Într-un interviu publicat recent (Iulia Blaga, Suplimentul de cultură), John Boorman spune:

“În Anglia există (interviul datează din mai 2014 - n.red.) această isterie, cu românii care-i vor cotropi pe englezi. Ziarele scriu despre teroarea hoardelor de români cuceritori, dar când am filmat, companiile britanice publicau reclame în presa românească încercând să-i determine pe români să plece la muncă în Anglia”.

Trailere & Video
Comentarii
Alte filme
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații