Filmele cu Liam Neeson sunt în pericol!

Apropo.ro / 21.01.2015, 11:34
Filmele cu Liam Neeson sunt în pericol!
Şefii unei mari companii americane producătoare de arme de foc cer experţilor în armament să boicoteze filmele cu Liam Neeson după ce protagonistul seriei "Taken" a criticat cultura americană a armelor de foc într-un interviu recent.
Liam Neeson a cerut, în timpul unui interviu acordat săptămâna trecută unei televiziuni din Dubai, ca politica prin care persoanele fizice au dreptul de a purta arme de foc să fie modificată, în contextul atacurilor teroriste de la Paris, insistând că armele de foc trebuie luate din mâinile civililor, scrie Mediafax.
 
„Sunt prea multe arme de foc disponibile. Mai ales în Statele Unite ale Americii. Cred că populaţia e de cât? 320 de milioane? Sunt peste 300 de milioane de arme de foc deţinute de persoane fizice, în America. Cred că e o ruşine! Aproape în fiecare săptămână vedem în ziare câte un titlu de genul «alţi câţiva copii au fost ucişi la şcoală»”, a spus Liam Neeson.
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
Declaraţiile lui Neeson i-au enervat pe patronii Para USA, companie care activează în domeniul fabricării de armament, care au furnizat armele utilizate în timpul filmării celei mai recente producţii din seria „Taken”, „Taken 3: Teroare în L.A./ Taken 3”. Para USA a dat publicităţii o declaraţie în care îl criticau pe actorul originar din Irlanda de Nord.
 
„Atitudinea lui (Liam Neeson, n.r.) reflectă ignoranţa culturală şi factuală care subliniază susţinerea celui de-al Doilea Amendament (al Constituţiei americane, n.r.) şi al libertăţilor americane”, au spus oficialii Para USA.