Filmul pe care DiCaprio l-a refuzat, deși l-a tentat puternic, pentru a juca în „Titanic”

De: Adrian Popa / 18.05.2022, 11:24
Filmul pe care DiCaprio l-a refuzat, deși l-a tentat puternic, pentru a juca în „Titanic”

La începutul anilor 1990, Leonardo DiCaprio era unul dintre tinerii actori aflați în ascensiune la Hollywood. Avusese deja câteva roluri memorabile, în filme precum „This Boy’s Life”, „What’s Eating Gilbert Grape” sau „Romeo + Juliet”.

În a doua parte a ultimului deceniu al secolului trecut, actorul a fost contactat de doi mari regizori, James Cameron și Paul Thomas Anderson, care îl doreau pe Leonardo DiCaprio în noile lor proiecte.

Anderson căuta persoana potrivită pentru rolul principal din „Boogie Nights”, iar Cameron începea lucrul la proiectul „Titanic”, transmite revista Far Out.

Regizor: DiCaprio regretă și acum că nu a putut juca în film

Într-un interviu acordat podcastului Smartless, Anderson a declarat că lui DiCaprio i-a fost greu să aleagă între cele două filme. „Este foarte adevărat că i-am propus lui Leo să fie în ‘Boogie Nights’ și el a petrecut multe, multe luni chinuindu-se și vorbind despre asta”, a declarat regizorul. El a adăugat că starul regretă și astăzi că nu a putut juca în film.

În final, DiCaprio a ales „Titanic”. Anderson recunoaște că a fost o decizie inspirată, deoarece filmul regizat de Cameron l-a făcut pe actor faimos în toată lumea.

„Boogie Nights” avea, la rândul său, să îl facă celebru pe Mark Wahlberg, care era la vremea respectivă cunoscut mai mult ca muzician. Solistul formației Marky Mark i-a fost recomandat regizorului chiar de către Leo DiCaprio.

Mark Wahlberg în „Boogie Nights”.

„Titanic” a câștigat 11 premii Oscar la ediția din 1998 a evenimentului, dar DiCaprio nu a plecat acasă cu o statuetă. El a fost nominalizat pentru cel mai bun actor într-un rol principal.

De cealaltă parte, filmul „Boogie Nights” a fost nominalizat la trei categorii, la Oscar. Ar fi avut, probabil, mai multe nominalizări și premii dacă nu ar fi concurat în acel an cu hitul lui James Cameron.

Foto: Profimedia Images