FITS – primul mare festival din Europa Centrală şi de Est organizat online în anul 2020

De: Andra Voiculescu / 18.06.2020, 16:50
FITS – primul mare festival din Europa Centrală şi de Est organizat online în anul 2020
Evenimentul care de 27 de ani deschide Sibiul spre lume şi lumea spre Sibiu, rescrie istoria şi devine primul mare festival de artele spectacolului din Europa Centrală şi de Est care va avea loc, în acest an, exclusiv în mediul digital.

Timp de 10 zile, FITS 2020, ediţia specială #online „Puterea de a crede / Empowered”, aduce în casele spectatorilor 138 de evenimente din 30 de ţări, de pe cinci continente. Peste 14.400 de minute de teatru, dans, muzică, circ contemporan, conferinţe, dezbateri, spectacole lectură şi spectacole pentru copii vor fi difuzate gratuit, din 12 până pe 21 iunie, pe site-ul oficial FITS, www.sibfest.ro, dar şi pe pagina de Facebook şi canalul de YouTube.

Organizată sub Înaltul Patronaj al Preşedinţiei României, ediţia specială FITS din acest an va aduce pe „scena online” a festivalului unele dintre cele mai mari spectacole ale lumii, recunoscute şi premiate la nivel internaţional. Gândit pe o structură similară celei deja consacrate de-a lungul celor 27 de ani, festivalul din acest an va avea nu mai puţin de 13 secţiuni distincte: teatru, dans, outdoor, circ contemporan, muzică, operă, film, conferinţe speciale, Therme Forum, Bursa de Spectacole, Platforma doctorală, dar şi o nouă secţiune, „FITS for KIDS”, dedicată celor mici. Programul fiecărei zile de festival va începe la ora 9:30 dimineaţa şi se va încheia la ora 24:00. Toate evenimentele vor fi redifuzate pe timpul nopţii pentru spectatorii de pe alte fusuri orare, de pe cele cinci continente de unde FITS a selectat spectacole: Asia, America de Nord, America de Sud, Australia şi Europa.

Festivalul Internaţional de Teatrul de la Sibiu este organizat de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu. Primăria Municipiului Sibiu este principalul finanţator al evenimentului.

Vezi:

Programul evenimentului