2019 este anul în care gaming-ul devine şi mai portabil

De: Alexandra Necsoiu / 23.01.2019, 08:00
2019 este anul în care gaming-ul devine şi mai portabil
Gaming-ul de performanţă a luat avânt în ultimii ani, devenind una dintre cele mai interesante nişe ale sportului. Da, începe să fie considerat un sport, întrucât toate elementele acestuia sunt prezente şi în gaming (esports): o arenă, echipe şi susţinători în tribune. Iar dacă luăm în calcul şi premiile puse în joc, încasările din gaming-ul profesionist încep să ridice multe sprâncene.

O constantă a gaming-ului de profesionist este echipamentul folosit: o unitate centrală cu componente de ultimă generaţie, periferice performante şi accesorii oferite de sponsori. Pentru cei cu dorinţa de mobilitate, ideea de a muta tot timpul acest setup este din start imposibilă. De aceea, pe piaţă au apărut laptopuri de gaming.

Laptopuri gaming ca parteneri în drumul spre succes

Nu vom afirma că un laptop de gaming va înlocui unitatea centrală specializată, la fel cum au făcut-o laptopurile normale pentru vechile calculatoare. Când vine de performanţa de top, nimic nu poate întrece un proces şi o placă grafică destinate gamingului pe desktop. Însă laptopurile de gaming sunt cel mai bun partener în drumul spre succes.

Cel mai des veţi observa că sporturile de echipă implică achiziţionarea laptopurilor de gaming. Fie că e vorba de ASUS, MSI sau Alienware, ecranele mai mari şi tastaturile specifice gamerilor îi ajută pe aceştia să exerseze zi de zi şi să devină mai buni.

Portabilitatea acestora oferă flexibilitate echipelor, neţinându-le legate de un anumit spaţiu. Chiar şi lipsa firelor ajută mult, mai ales că laptopurile de gaming de astăzi au capacitatea de a rula ore bune doar pe baterie, cu setările grafice maxime.

Laptopuri gaming ca mijloc de popularizare a fenomenului eSports

Dacă nu ai timp de construirea unui calculator de gaming şi de cumpărarea unui monitor care să te mulţumească, un laptop de gaming este cea mai bună alternativă. În primul rând, ai toate componentele adăpostite într-un spaţiu foarte compact pentru performanţa pe care o obţii. În ceea ce priveşte monitorul, dimensiunile încep, în general, de la 15” (deşi Alienware a avut în trecut un model simpatic de 11.6”), iar rezoluţiile pleacă de la Full HD în sus. În funcţie de bugetul pe care îl ai la dispoziţie, laptopurile pot fi echipate pentru cel mai solicitant joc.

Pe lângă avantajele pe care le-am amintit, laptopurile de gaming au rolul de a populariza fenomenul eSports. De ce laptopuri de gaming şi nu calculatoarele în sine? Pentru că laptopurile normale sunt foarte populare, iar orice versiune excentrică sau exotică întoarce imediat capetele. Laptopurile au ajuns să fie prietenoase, uşor de utilizat de toată lumea, în timp ce unităţile centrale sunt văzute pentru profesionişti.

Aşadar, prin laptopuri de gaming, eSports devine un fenomen prietenos şi accesibil oricui doreşte să-şi încerce mâna la jocurile de echipă ce pot aduce premii exprimate chiar şi în milioane de dolari.

Laptopurile performante produse de către ASUS, MSI, Alienware sau chiar gama performantă Acer Predator, au rolul important de a descătuşa gamingul din imaginea unei pasiuni care nu duce către nimic. Graţie laptopurilor de gaming şi a dedicaţiei jucătorilor, competiţiile sportive electronice au un viitor foarte bun.

Articol cu conţinut publicitar