Actorul Marius Manole, în scaun cu rotile - FOTO

Cunoscutul actor Marius Manole a acceptat provocarea de a fi parte dintr-un experiment inedit, acela de a face turul Bucureştiului în scaun cu rotile, tocmai pentru a atrage atenţia autorităţilor faţă de dificultăţile cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi atunci când vor să se deplaseze în Capitală.

În cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii ”Totul pentru dragoste”, prezentată de Mirela Vaida la Antena 1, Lidia Leahu, o tânără care a aflat la vârsta de 14 ani că suferă de distrofie musculară şi-a împărtăşit propria poveste de viaţă.

Lidia a ajuns în scaun cu rotile de la o vârstă fragedă, a trecut prin perioade extrem de dificile, a intrat în depresie, dar a reuşit de fiecare dată să se ridice şi să o ia de la capăt. Acum, ea locuieşte în Germania, pentru că viaţa ei este mai uşoară acolo, dar continuă să iniţieze multe proiecte în România, cu speranţa de a schimba percepţia societăţii şi a autorităţilor faţă de persoanele cu dizabilităţi. Una dintre aceste iniţiative este cea în care îndeamnă persoanele publice să încerce să meargă prin propriul oraş în scaun cu rotile, pentru a vedea cât este de dificil.

Actorul Marius Manole a fost cel care a dat curs invitaţiei primite din partea emisiunii ”Totul pentru dragoste” de a-i face o surpriză Lidiei acceptând provocarea pe care ea a lansat-o.

”Am acceptat invitaţia cu mare drag. Am mers în tot oraşul, pe unde am putut, să vedem cât de uşor sau cât de greu le este unor oameni să treacă prin viaţă. Nu sunt multe instituţii care au rampă. Bordurile înalte îţi fac accesul dificil, dacă nu chiar imposibil, la magazine, la farmacie. Nu am putut merge pe trotuar, pentru că trotuarul este ocupat de maşini, aşa că a trebuit să merg pe carosabil, printre maşini. În Bucureşti, în anul 2018, încă mai sunt staţii de metrou în care persoanele cu dizabilităţi nu pot avea acces singure.

Suntem obişnuiţi să ne mirăm, să arătăm cu degetul, să criticăm. Dacă ieşi din casă singur eşti într-un continuu disconfort psihic, în permanenţă cu senzaţia unui pericol iminent”, a explicat Marius Manole după o zi în care a mers în scaun cu rotile prin Bucureşti.

”A fost o surpriză şi o mare bucurie. E important să arătăm oamenilor şi să conştientizăm anumite lucruri”, a declarat Lidia emoţionată după ce a văzut prin câte dificultăţi a fost nevoit să treacă şi artistul la rândul lui.
Emisiunea ”Totul pentru dragoste” prezentată de Mirela Vaida poate fi urmărită în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 14.00, la Antena 1, unde sunt prezentate poveşti de viaţă impresionante.

 

Galerie foto

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații