Ioana Sihota şi Andreea Elena Cîrstea - Vocile din spatele Megastarului

  • 05.05.2008
  • ● Vizualizări: 2004
Ioana Sihota şi Andreea Elena Cîrstea - Vocile din spatele Megastarului

Ele fac backing vocals la ”Megastar”, după ani mulţi de studii muzicale, încă din copilărie. Emisiunii de la Prima TV îi spunem la revedere pe 10 mai, dar vocile lor surprinzătoare mai pot fi auzite şi după această dată în diverse cluburi bucureştene. Spre finalul anului, fiecare plănuieşte un album.

Ioana Sihota - Alături de a doua mamă, Crina Mardare

Cel mai mare compliment pe care l-a primit referitor la vocea ei a venit, culmea, de la Adrian Despot. Pe vremea aceea, el nu făcea parte din juriul ”Megastar”, ci era participant la ”Şcoala vedetelor” a lui Titus Munteanu. El spunea despre Ioana că are o voce ”cărnoasă”, specifică persoanelor de culoare.

Adrian Despot s-a mutat în ultimele luni într-unul din scaunele ”confortabile” ale juriului din concursul ”Megastar”, dar şi-a menţinut părerea despre cea care face backing vocals. Şi, dacă tot a petrecut atîta timp alături de concurenţi, Ioana are şi cîteva sfaturi. ”Trebuie să facă tot cu plăcere. Să fie fericiţi că se află pe scenă, că sînt văzuţi, că au ocazia să cînte în faţa unui public numeros. Sînt convinsă că ei fac muzică cu pasiune, însă uneori nu se prea vede, ceea ce e în detrimentul lor. Am încercat să le fiu nu doar colegă, ci şi o prietenă de încredere. Şi nu am făcut diferenţieri între ei”, crede Ioana. Nu a făcut diferenţieri, dar i-a intrat sub piele Alexandra, eliminată de scurtă vreme din cea de-a doua ediţie ”Megastar”. ”Alexandra m-a luat în braţe şi m-a întrebat: <Cu ce-am greşit eu, Jo?>”. Nu am ştiut ce să-i răspund. La <Megastar>, publicul alege!”. Ioana ştie foarte bine această lecţie, mai ales că a participat acum ceva ani la ”Şcoala vedetelor”, apoi a cîntat pe scena Cerbului de aur şi la Mamaia. Şi la Eurovision a participat în urmă cu doi ani. ”Am trecut prin multe...

Am 23 de ani. Am început să cînt devreme, dar mai tîrziu decît alţii deja lansaţi. Însă am profitat de fiecare şansă. Am întîlnit oamenii minunaţi din echipa <Megastar>, am cunoscut-o pe Crina Mardare, care îmi este a doua mamă, prietenă şi colegă”. Dar cum Megastar se va termina în curînd, Ioana lucrează deja la un proiect solo pe care speră să-l lanseze pînă la sfîrşitul anului. Şi ia lecţii în continuare cu Crina Mardare. În afară de muzică, Ioana a terminat Facultatea de limbi străine, secţia engleză-spaniolă. Iar în timpul ei liber e o cinefilă înrăită. Are colecţii impresionante de discuri şi pelicule.

Andreea Elena Cîrstea - Fără frică, în faţa lui Virgil Ianţu

”Din cea de-a doua ediţie a concursului <Megastar>, preferata mea e Oana. Mă înţeleg bine cu toţi, dar cu ea sînt mereu pe aceeaşi lungime de undă”, spune Andreea Elena, care în sezonul trecut a fost şi ea concurentă la Megastar. ”Pentru că nu am reuşit să ajung decît pînă în semifinale, m-am ambiţionat foarte tare. Şi mi-am dat seama că vreau să fac muzică toată viaţa!”.

De fapt, muzică face de la 6 ani, cînd a intrat la şcoala de muzică de la Slatina. Însă serios s-a apucat de cîntat abia anul trecut, în concusul care a făcut-o deja cunoscută, ”Megastar”. ”Cel mai mare compliment a venit deja de la public!”, se laudă ea. ”Cînd eram concurentă, am avut emoţii fantastice, dar nu mi-a fost niciodată frică de reacţiile pe care le vor avea oamenii cînd îmi vor asculta vocea. Cred însă că toată lumea e de acord că Virgil Ianţu a fost de departe cel mai exigent membru al juriului”. Andreea Elena Cîrstea – care, apropo, nu are nici o legătură cu tiza ei, Elena Cîrstea - a mai urcat pe scena de la Mamaia la recitalul pe care l-a ţinut Crina Mardare. Iar în Bucureşti o putem asculta în două cluburi, Hard Rock Café şi Coyote Club. Şi-ar dori să cînte alături de trupa Omul cu şobolani, iar cel mai mare vis al ei este să fie pe scenă alături de Pink sau Aretha Franklin.

Megastar
sîmbătă, 20.00, Prima TV

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații