(P) Cum să deveniţi trader?

Apropo.ro / 09.02.2019, 08:00
(P) Cum să deveniţi trader?
Doriţi să deveniţi trader online? Decoperiţi chiar acum ce este un trader şi cum puteţi deveni un investitor de succes!

● Ce este acela un trader?

● Cum să deveniţi trader independent?

● Cum să deveniţi trader – studii necesare

● Sfaturi pentru a deveni trader

Doriţi să deveniţi trader online? Înainte de a vă oferi sfaturi valoroase care să vă ajute să aveţi  succes în această industrie, este important să răspundem la următoarele întrebări de baza: ce este un trader şi cum să deveniţi trader?

Ce este acela un trader?

Pentru cei care încă se întreabă în ce constă meseria de trader, un trader este o persoană care cumpără şi vinde active financiare pe cont propriu pentru a genera profituri. Spre deosebire de investitor, traderul păstrează activele pentru o perioadă mult mai scurtă de timp – mai exact face ceea ce numim speculaţii. În funcţie de specializare, traderul operează pe diferite pieţe, cum ar fi acţiunile, obligaţiunile, opţiunile, mărfurile sau valutele.

Să deveniţi trader online, este foarte simplu! O simplă înregistrare la un broker şi un capital de pornire vă va permite să începeţi. Va trebui să utilizaţi o platformă de tranzacţionare, o interfaţă software oferită gratuit de majoritatea brokerilor specializaţi. Aceştia sunt de obicei brokeri Forex care vă permit să utilizaţi CFD-uri pentru a specula pe valute şi alte active.

Cum să deveniţi trader independent?

Dacă majoritatea traderilor profesionişti lucrează în bănci mari sau în fonduri de investiţii, să ştiţi că este posibil, de asemenea, să deveniţi trader independent. A deveni trader la domiciliu înseamnă că puteţi să vă păstraţi slujba în timp ce beneficiaţi de un venit suplimentar.

Cum să deveniţi trader – studii necesare

Deşi este posibil să deveniţi trader fără să aveţi o diplomă, se recomandă să aveţi studii în domeniul finanţelor. Anterior, toţi traderii proveneau din sectoare comerciale. Dar lucrurile s-au schimbat foarte mult. Astăzi majoritatea au studiat finanţe sau matematică, de preferinţă în cadrul studiilor universitare.

Următoarele diplome vă pot ajuta să deveniţi trader:

  •     Licenţă în management şi finanţe
  •     Licenţă în studii politice cu o specializare în finanţe
  •     Diplomă de inginer cu specializare financiară
  •     Master în matematică, economie sau statistică
  •     Master cu specializare în finanţe

Sfaturi pentru a deveni trader

1. Alegeţi-vă corect brokerul

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi atunci când încercaţi să deveniţi trader online este să alegeţi un broker online de calitate. Vă sfătuim să verificaţi calitatea şi fiabilitatea platformei dvs. de tranzacţionare, precum şi banca sau instituţia financiară la care brokerul are conturile. În ceea ce priveşte tarifele, comparaţi platformele în raport de spread, deoarece acesta determină remunerarea brokerilor. Alegeţi brokerul cu cel mai mic spread.

2. Creaţi-vă o strategie de tranzacţionare

Scopul unui plan de tranzacţionare este de a fi pregătit în avans pentru orice situaţie, astfel încât să nu luaţi nicio decizie sub tensiunea momentului. Strategia dvs. de tranzacţionare trebuie, bineînţeles, să stabilească obiective realizabile, primul scop fiind să nu pierdeţi bani. Puţin mai târziu, veţi încerca să stabiliţi un obiectiv de profit mic şi aşa mai departe. Secretul de a deveni trader constă în consecvenţă.

3. Urmaţi-vă cu stricteţe planul de tranzacţionare

Odată ce strategia dvs. de tranzacţionare este în vigoare, va trebui să o executaţi totdeauna riguros! În nici un caz nu trebuie să vă schimbaţi planurile din mers.

4. Învăţaţi să gestionaţi banii

Unii traderi începători fac greşeli teribile cum ar fi de a-şi risca 15 sau 20% din capital într-o singură tranzacţie. Este imperativ să se aplice cel puţin regula de bază a money management, care este următoarea: nu riscaţi niciodată mai mult de 1 sau 2% din capitalul dumneavoastră într-o singură tranzacţie. În plus, riscaţi sume de bani doar în funcţie de piaţă şi nu în funcţie de dorinţele dumneavoastră.

5. Nu vă dispersaţi prea mult eforturile!

Desigur, diversificarea este regula de căpătai a fiecărui investitor. Dar pentru un trader începător este înţelept să se înceapă cu un portofoliu limitat de investiţii. Încercând să tranzacţionaţi pe o multitudine de valute doar v-aţi complica misiunea. În acelaşi mod, este mai bine să folosim mai degrabă metode care şi-au dovedit eficacitatea decât sisteme noi aşa zis revoluţionare.

6. Folosiţi cu atenţie efectul de levier

Levierul este un instrument foarte puternic, dar este sabie cu două tăişuri. Într-adevăr, poate fi foarte tentant să plasaţi poziţii mari care promit profituri mai mari. Dar aceasta nu este în niciun caz o strategie prudentă. Pentru a nu face greşeli, nu depăşiţi niciodată un levier de 2 sau 3. Traderii cu experienţă se limitează, în general, la 5.

7. Reduceţi-vă pierderile la momentul potrivit

Înainte de a învăţa să faceţi bani, trebuie să învăţaţi să nu pierdeţi bani. Pentru aceasta, folosiţi ordinele „stop-loss”. De fapt, orice tranzacţie trebuie protejată cu un stop loss, chiar dacă monitorizaţi permanent evoluţia cursurilor. Greşeala obişnuită a începătorilor este să acumuleze poziţii fără nici o protecţie. Aşa că pierderea este latentă, doar că nu este asumată.

8. Stăpâniţi-vă emoţiile cu orice preţ

Pentru a avea succes ca trader în activitatea de tranzacţionare, este esenţial să ştiţi cum să vă păstraţi calmul şi să aveţi răbdare. Este uneori necesar să aşteptaţi câteva zile sau chiar săptămâni înainte să apară oportunitatea perfectă.