“The Hustle / Ticăloasele”: cum au fost puse în scenă toate şmecheriile amuzante

  • 16.05.2019
  • ● Vizualizări: 84

“The Hustle / Ticăloasele”, cel mai recent film marca MGM, care a intrat în cinematografele din România în data de 10 mai, e o capodoperă a înşelătoriilor şi şmecheriilor briliant puse în scenă de două femei (interpretate de Anne Hathaway şi Rebel Wilson) în lumea bărbaţilor bogaţi din sudul Franţei.

Protagonistele comediei sunt Josephine şi Penny, două femei din două lumi complet diferite, prima fiind o silfidă brunetă, elegantă şi îmbogăţită din combinaţii de tot felul, iar cea de-a doua, după cum îi spune şi numele, o blondă durdulie şi cam amărâtă, care tinde la statutul celei dintâi.

Un accent “foarte” britanic

Credibilitatea lui Josephine (Anne Hathaway) e construită plecând de la felul în care arată şi se îmbracă, la care se adaugă accentul britanic perfect.

“Nu voiam să vorbesc cu accent, a fost ideea lui Chris Addison (regizorul, n.r.). Am încercat să îl conving să renunţe la ideea asta, dar a avut câştig de cauză. Am fost, însă, de acord că tonul meu trebuie să fie unul elevat şi că umorul trebuie să fie la îndemâna oricui, dar cu o notă sofisticată. Atunci i-a venit ideea că Josephine trebuie să fie britanică. Eu voiam să fie americancă, nu voiam să muncesc atâta la accentul perfect. Plus că îmi era şi teamă de accent, recunosc. Dar el a insistat că va fi mai amuzant aşa”, spune actriţa Anne Hathaway.

Ulterior, Anne Hathaway a vorbit cu mai multe accente -  britanic, german, chiar şi australian. “Vorbesc olandeza, franceza, chiar şi limbajul semnelor”, spune ea amuzată.

La filmări, pentru prima dată, Anne Hathaway a experimentat improvizaţia şi s-a dovedit a fi foarte bună la asta. “A fost super în scenele improvizate. Nu şi-a pierdut nicio clipă atenţia, era mereu prezentă, chiar dacă eu îi spuneam cele mai trăznite lucruri cu putinţă”, spune Rebel Wilson, cea care îi dă viaţă lui Penny.

Pentru rolul ei, Wilson s-a pregătit intens, documentând arta păcălitului într-o carte despre asta. “Cineva din echipa de producţie mi-a adus o carte despre arta de înşela. N-aş putea niciodată să fac asta în viaţa reală, m-aş simţi foarte vinovată. Iar dacă cineva mi-ar face mie asta, m-aş supăra tare. Am participat o dată la un show în Australia în care păcăleam oamenii pentru jumătate de oră şi nu prea mă descurcam, mă simţeam foarte aiurea că fac asta”, spune Wilson.

Un look meticulos pregătit

Casa superbă în care locuieşte Josephine pe Riviera franceză a fost pregătit cu grijă de designerul de producţie Alice Normington.

“Alice un geniu. Am luat împreună decizia de a moderniza casa lui Josephine, nu voiam să arate prea clasic, prea cuminte. Am vrut ca filmul să fie cu totul modern şi actual şi să aibă o notă atemporală, dar să nu fie un alt film făcut în Los Angeles, aşa că a fost o provocare că construim o casă modernă cu aer mediteraneean”, spune regizorul Chris Addison.

Întreaga atmosferă luxuriantă a fost creată aşa de meşteşugit şi datorită locului în care s-a filmat, Beaumont-sur-Mer. “Niciodată nu m-am simţit aşa de bine pe un platou de filmare, totul era atât de luxos şi elegant, îmi doream să fie casa mea”, spune Anne Hathaway.

Un alt loc fabulos unde au avut loc filmări a fost insula spaniolă Mallorca, un paradis în care toate lumea s-a simţit minunat. “Era în afara sezonului şi săream peste prânz, filmam, dar terminam mai devreme şi puteam lua toţi cina pe terasă şi admira apusul. A fost grozav”, mai spune Rebel Wilson.

Echipa de “şmecheri”

Ca să pună la punct toate combinaţiile ei, Josephine are o întreagă echipă care o ajută, din care fac parte şeful poliţiei şi majordomul ei. Lor li se adaugă şi ţinta celor două protagoniste – milionarul tocilar Thomas Westerberg (Alex Sharp), inventator al unei aplicaţii de succes, un fel de snapchat cu insulte.

“Cel mai adesea, Alex Sharp e prins între cele două nebune şi se descurcă de minune. Joacă rolul unui bărbat drăguţ şi naiv care se trezeşte prins în schema lor şi căruia i se întâmplă lucruri care, în mod normal, nu ar trebui să se întâmple. E aşa de inocent că aproape că ne stârneşte compasiunea”, spune regizorul Chris Addison.

SINOPSIS:

“Ticăloasele” (The Hustle) le are în prim-plan pe Anne Hathaway şi Rebel Wilson, două artiste în escrocherii şi în tot felul de alte stratageme menite să îi lase cu buzele umflate şi cu conturile goale pe bărbaţii care, într-un fel sau altul, le-au greşit sau nu, vreodată.

În timp ce una e versată, stilată, sofisticată şi irezistibilă, cealaltă pare a fi mai din topor, dar prin abilităţile cu care a înzestrat-o natura, printre care la loc de cinste stă inteligenţa sclipitoare, e la fel de periculoasă şi eficientă ca prima.

O comedie ce te va face să râzi în hohote în timp ce îţi controlezi buzunarele ca să vezi dacă n-ai rămas cumva fără portofel.

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații