Ziua în care Pămîntul se opri

Ziua în care Pămîntul se opri

Sosit pe Terra de pe o planetă îndepăr­tată, Klaatu, un extra­te­re­stru cu for­mă umanoidă, provoacă uluire ge­nerală. În timp ce guvernele şi oamenii de ştiinţă se zbat să facă faţă unei ase­me­nea întîlniri extra­or­dinare, o fe­me­ie, Helen Benson, descoperă care e mi­siu­nea sa pe Terra: extraterestrul este aici pentru a salva Pămîntul... cu sau fără pămînteni.

“The Day the Earth Stood Still” este un remake al fil­mului omonim regizat de Robert Wise în 1951. Acest clasic al genului SF a primit un Glob de aur pentru “cel mai bun film care promovează înţ­ele­gerea între oameni”. Chiar dacă ver­siu­nea prezentă are acelaşi punct de plecare ca originalul (sosirea unui ex­tra­terestru cu un mesaj pentru uma­nitate), mesajul în sine a evoluat un pic.

În 1951, extraterestrul avertiza oame­nii despre pericolul bombei atomice. În faţa camerei lui Scott Derrickson, fiinţa venită de aiurea atrage atenţia asupra distrugerii mediului încon­ju­rător. Keanu Reeves a fost prima şi sin­gura alegere a lui Erwin Stoff pen­tru rolul Klaatu.

Pro­du­că­torul şi, în ace­laşi timp, agentul actorului a fost de fapt şi cel care a avut ideea refacerii filmului din 1951, idee care îl bîntuie încă din 1994: “Eram în biroul unuia dintre directorii de la Fox. Pe peretele din spate era un afiş cu . Tot stînd acolo şi aşteptînd cu afişul în faţă, mi-am dat seama că filmul nu are încă un re­make. Acum 15 ani, părea o idee foarte bună, dar vedeţi cît a durat pînă să fie dusă la bun sfîrşit!”.

Premiera: 12 decembrie
TO: The Day the Earth Stood Still. Producţie SUA, 2008. R: Scott Derrickson.
Cu: Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Kathy Bates, J. Smith.
Distribuit de Odeon Cineplex.
Avanpremiera: joi, 11.12, la Hollywood Multiplex, ora 21.30, şi la Cinema Pro, ora 22.00

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații