Fluturii tropicali vii, din perspectiva ta!

De: Mioara Tronaru / 03.07.2013, 17:13
Fluturii tropicali vii, din perspectiva ta!
Digi Animal World organizează concursul ”Fluturii tropicali vii, din perspectiva ta!” având ca premii invitaţii la expoziţia “Fluturi tropicali vii” de la Muzeul Antipa.

Până pe 21 iulie 2013, televiziunea de documentar Digi Animal World organizează pentru telespectatorii săi şi pentru fanii paginii sale de Facebook, un concurs cu 30 de premii constând în: 9 invitaţii a câte 4 persoane la expoziţia “Fluturi tropicali vii” din grădina interioară a “Muzeului Antipa” şi la expoziţia permanentă a muzeului; 14 seturi de Lego; 7 seturi de tenis.

La concursul “Fluturii tropicali vii, din perspectiva ta!” poate participa oricine are talent la desen şi poate realiza manual o lucrare reprezentând un fluture (orice formă de desen, pictură, schiţă sau culori). Lucrarea va fi fotografiată şi transmisă către Digi Animal World, organizatorul concursului, printr-o aplicaţie postată atât pe pagina de socializare a televiziunii, www.facebook.com/DigiAnimalWorldRo, cât şi pe site-ul acesteia, http://www.digi-animalworld.tv/. Selecţia celor mai bune lucrări va fi făcută de către  un juriu format din doi cunoscuţi cercetători în lepidoptere (fluturi), Dr. Mihai Stănescu şi Dr. Ionuţ Ştefan Iorgu, care vor lua în considerare în alegerea premianţilor, următoarele criterii: respectarea principiilor generale ale morfologiei fluturilor; acurateţea desenului; creativitatea.

Cei care au talent şi creativitate şi sunt interesaţi de unul dintre premiile oferite de Digi Animal World, pot intra în concurs cu minim un desen şi maxim 21 desene realizate manual, câte unul pentru fiecare zi de concurs. Juriul va alege în fiecare zi de luni din perioada menţionaţă, câte 10 dintre desenele transmise în săptămâna anterioară. Digi Animal World va anunţa câştigătorii pe toată perioada concursului, pe site-ul http://www.digi-animalworld.tv şi pe Facebook, la www.facebook.com/DigiAnimalWorldRo.

Căştigătorii premiilor oferite de televiziunea de documentar vor avea astfel posibilitatea de a vedea, în perioada 8 – 31 iulie 2013, peste 30 de specii de fluturi exotici, zburând liber în sera special amenajată în grădina “Muzeului Antipa”, dar pot avea şi ocazia de a fi martori la “naşterea” unui fluture care-şi părăseşte învelişul de nimfă. Vizitatorii se pot bucura de frumuseţea şi graţia acestor insecte, având la dispoziţie şi informaţii complete despre ele: denumirea speciei, ţările de origine, preferinţele biologice şi ecologice etc.

“Ne propunem să atragem  tinerii şi copiii către o cunoaştere activă a lumii care ne înconjoară. Ne bucurăm să îi găsim în faţa televizoarelor, urmărind documentarele Digi Animal World, vorbim cu ei pe pagina noastră de Facebook despre zonele lor de interes şi despre lucrurile pe care vor să le afle, dar le oferim suplimentar, posibilitatea de cunoaştere directă a mediului pe care îl expunem în documentarele noastre. Suntem convinşi că experienţa high definition pe care le-o oferim, le stimulează imaginaţia şi naşte noi întrebări despre o altă lume, cea în care îi invităm să exploreze. Şi vrem să le mulţumim oferindu-le acum şi o experienţă complet nemijlocită, invitându-i în lumea fluturilor tropicali”, spune Bogdan Chiriţoiu, Manager Digi Animal World.