Frumuseţe de sezon. Sfaturi marca Ela Crăciun

De: Nicoleta Nicolae / 06.09.2014, 08:00
Frumuseţe de sezon. Sfaturi marca Ela Crăciun
La început de toamnă, Ela Crăciun se pregăteşte să revină cu un nou sezon al emisiunii “Numai de bine”, la Antena 3, dar şi cu câteva sfaturi de frumuseţe şi sănătate potrivite pentru această perioadă a anului

Prezinţi o emisiune de frumuseţe şi sănătate. Care este cel mai improtant lucru pe care l-ai învăţat din această postură?

Dacă ar fi să răspund printr-un cuvânt la această întrebare, acela ar fi – echilibru.

La fiecare filmare, învăţ ceva nou care mă ajută ca în viaţa de zi cu zi să am mai bine grijă de mine şi de cei dragi mie. Cele mai multe lucruri şi cele mai importante le-am învăţat din materialele filmate cu specialiştii în cabinetele lor. Îmi place foarte mult să merg pe teren. De fiecare dată cunosc profesionişti ce au cunoştinţe remarcabile în materie de sănătate. Întotdeauna mă pun în locul telespectatorului de acasă, ţin cont de toate mesajele pe care le primesc fie pe facebook, fie la televiziune şi efectiv ~storc~ invitatul de toate informaţiile. La început nu mi-am dat seama, dar acum mă bucur că am dobândit atât de multe informaţii şi că de fiecare dată oriunde merg se întâmplă să existe măcar un om care să îmi ceară un sfat sau o recomandare pentru un medic pe diverse situaţii. Sunt convinsă că m-a ajutat si blogul meu personal.

A venit toamna. Cum îţi pregăteşti corpul pentru schimbarea de sezon?

Întotdeauna am grijă să am timp pentru mişcare, pentru o alimentaţie sănătoasă mai ales acum când în pieţe există o bogăţie de fructe sau legume de ţi-e drag să mergi să le alegi. Alfel, am citit, am discutat cu specialistii si acord o atentie deosebita triunghiului – corpt-minte- suflet. Trebuie să facem câte ceva pentru fiecare latură a acestui triunghi.

Care ar fi cele mai importante 5 reguli de frumuseţe de la care nu te abaţi?

Sunt 5 reguli pe care le-am primit de la diverşi specialişti din diferite domenii fie că era vorba despre nutriţionişti, sportivi sau endocrinologi. Sunt reguli pe care le consideram truism, care par că sunt locuri comune dar, dacă am avea grijă să le transformăm în rutină, sănătatea noastră şi frumuseţea exterioară ar fi la standardele dorite de noi. Aşadar, prima regulă este: bea suficientă apă. Ţin întotdeauna cont să mănânc multe fruce şi legume pe care le folosesc şi în ritualurile mele de frumuseţe. Îmi fac singură piaţa şi aleg întotdeauna fruce şi legume de sezon din care îmi fac şi măşti fie pentru ten, păr sau corp. Chiar dacă plec în concediu fac patina miscare, iar dacă sunt foarte obosită nu renunţ definitiv- mă joc puţin mai mult cu cei doi micuţi ai mei şi îi încurajez să ~scoată untul din mine~. Foarte important – zâmbesc mereu. Nu mă încrunt. De dimineaţă, primul lucru pe care îl fac este să zâmbesc. Tonusul meu este optim astfel şi mă ambitionez şi chiar mă încăpăţânez să le demonstrez şi celor din jur acest lucru. Funcţionează! O ultimă regulă ar fi- nu există scuze. Indifferent de ce reguli adoptati pentru sănătatea şi frumuseţea voastră, de fapt, acestea sunt ritualuri şi nu reguli. Nu căutaţi scuze, ci soluţii frumoase care să funcţioneze pentru stilul vostru de viaţă.

Cum arată meniul tău zilnic şi ce nu îţi lipseşte niciodată din frigider?

Nu îmi lipsesc fructele şi legumele. Îmi plac lactatele. Am descoperit de curând preparatele raw vegan şi dulciurile care nu îngraşă cu ajutorul prietenului meu Dr. Andrei Laslau. Îmi plac nucile şi migdalele crude şi nu vă ascund că foarte rar aleg o amandină. 

Ce părere ai despre opertaţiile estetice şi în ce condiţii ai apela la chirurgia plastică?

Sunt de acord. Nu sunt un om care să judece pe nimeni. Nu consider că este în regulă să dezaprobi decizia luată de un alt om. Important este să ai încredere în tine şi să faci în aşa fel încât să te simţi bine în pielea ta. Operatiile estetice nu se pot transformă într-un stil de viaţă.

Care e cel mai important sfat despre frumuseţe şi sănătate primit până acum?

Să mă plac, să mă accept şi să mă iubesc aşa cum sunt.